ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτά που βιώνουμε όλοι μας  ή θα υπάρξει προοδευτική  ανατροπή;» Αυτό είναι, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής για το Δήμο Λαρισαίων.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, πλαισιωμένος από στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του,ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε στους Λαρισαίους κάλεσμα ενότητας και στήριξης, υπογραμμίζοντας  ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», σε αντίθεση με το συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου, κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω της  πολίτες από ένα ευρύτατο  φάσμα πολιτικών δυνάμεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Έκανε άνοιγμα στους πολίτες  που στήριξαν τους άλλους συνδυασμούς. Ειδικότερα έκανε γενναίο άνοιγμα προς την πλευρά του κ. Ντ. Διαμάντου, υπογραμμίζοντας ότι είναι δεδομένο το πραγματικό ενδιαφέρον και η ευαισθησία του,  για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «πολλές φορές  μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε   ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο «κώδικα αξιών»  με το συνδυασμό της ‘Νέας Λάρισας’».

Επίσης κάλεσε και τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Ανθρώπινης Πόλης» του κ. Εκτορα Νασιώκα να «ξαναπιάσουμε, μαζί, το νήμα παλαιότερων  κοινών αγώνων για την πρόοδο της κοινωνίας και τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσουμε πίσω μας όσα μας χώρισαν. Σήμερα, αυτά που πρέπει να μας ενώσουν είναι πολύ περισσότερα.».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι «τότε προκρίναμε την πολιτική των συμμαχιών κι έτσι οδηγηθήκαμε στην χρυσή περίοδο της θητείας του Αριστείδη Λαμπρούλη, που μετέτρεψε τη Λάρισα από λασπούπολη σε σύγχρονο αστικό κέντρο. Αυτό πρέπει να γίνει και σήμερα.»

Ο κ. Καλογιάννης, άσκησε σκληρή κριτική κατά της κ. Καραλαριώτου υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για υποψηφιότητα κάποιων μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικά κι ακριβοπληρωμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα τα όσα η ίδια επιχείρησε να θέσει ως διλήμματα στη χθεσινή της συνέντευξη.

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου κ. Κ. Τζανακούλη, για την οποία είπε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη παράταξη έζησε κάτι που συζητιέται στην πόλη. Όπως ακούγεται, κάτι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και έστειλε άλλο συνδυασμό στο β΄γύρο των εκλογών. Δεν το κρίνω αυτό. Δεν θα σχολιάσω την απόφαση των ψηφοφόρων κάτω ενδεχομένως υπό την πίεση κάποιων μηχανισμών.

Θέλω να πω πως προσωπικά στον κύριο Τζανακούλη, έχω κάνει σκληρή κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Όμως προσωπικά έχω μάθει να τιμώ τους θεσμούς. Με τον απερχόμενο δήμαρχο έχουμε βρεθεί αντίπαλοι σε εκλογικούς αγώνες, αντίπαλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε πει και σκληρές κουβέντες. Όμως δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η πόλη  τον στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, επί 16 χρόνια. Αυτή είναι η ειλικρινής προσέγγιση μας στο θέμα. Πέρα και έξω από παιγνίδια που καταγγέλθηκαν για παιγνίδια κάτω από το τραπέζι. Αλλοι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μηχανισμούς για να περάσουν απόψεις και να «μαντρώσουν» ψηφοφόρους.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης στην συνέντευξη τύπου επεσήμανε τα εξής:

«Την προηγούμενη Κυριακή επιβεβαιώθηκε η διάθεση των πολιτών της Λάρισας, για αλλαγή στο Δήμο. Τώρα οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον μιας κρίσιμης επιλογής που αφορά τόσο στο πρόσωπο του δημάρχου  όσο και  στην κατεύθυνση της αλλαγής στο δήμο μας

Έτσι λοιπόν το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι τι επιλέγουμε; Τη συνέχεια αυτού που ζούμε ή την προοδευτική ανατροπή του;

Εμείς απαντάμε καθαρά. Η αλλαγή πορείας,η προοδευτική ανατροπή, έχει γίνει πια όρος επιβίωσης και για την πόλη μας και για την αυτοδιοίκηση. Αφορά την ίδια τη ζωή μας.

Η κ. Καραλαριώτου εκπροσωπεί τη συνέχεια. Το «νέο» που επαγγέλλεται είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, και που μας έφερε ως εδώ.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του δημάρχου το ερώτημα είναι σαφές.  Θέλουμε δήμαρχο που μπορεί να ενώνει και να συνθέτει, ή δήμαρχο που διαίρεσε και συνεχίζει να διαιρεί; Θέλουμε δήμαρχο που να υπερασπίζεται την πόλη μας και τις ζωές μαςκαι όχι υπερασπιστή των πολιτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης  και στο προγραμματικό πλαίσιο της Συμπαράταξης, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε μέσα από έντονη διαβούλευση με φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες.

Επεσήμανε με έμφαση ότι αποτελεί προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική και η στήριξη των πολιτών που έχουν πληγεί από την πολιτική αυτή, τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να γίνει ασπίδα για τους πολίτες, έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης των δημοτικών τελών, ενώ μίλησε και για αποφάσεις και δράσεις που  θα βελτιώσουν σύντομα την καθημερινότητα στην πόλη.

Καταλήγοντας στη  συνέντευξη, ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας για την υπεράσπιση της πόλης για νίκη και ανατροπή και κάλεσε όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Συμπαράταξης, σε μια γιορτή συμμετοχής και πολιτισμού, όπως είχε χαρακτηριστικά, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 8.30 το βράδυ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ