Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δήλωση του πολιτευτή των ΑΝΕΛ ενόψει των ευρωεκλογών

κοκκαλης (Αντιγραφή)Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε πρώτα για την Ελλάδα και μετά για την Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι για πολλά χρόνια ότι οι Ευρωπαίοι  εταίροι μας   οδήγησαν την χώρα σε ανυπαρξία παραγωγικής αναπτυξιακής διαδικασίας. Η πρωτογενής παραγωγή με πρώτο τον αγροτικό τομέα οδηγήθηκαν μέσα από μια σκόπιμα μεθοδευμένη αρρωστημένη πολιτική επιδοτήσεων και ανυπαρξίας στρατηγικής σε συρρίκνωση και αβεβαιότητα.

Πολιτική που υπέδειξε η τρόικα της Ευρώπης και χωρίς οι Έλληνες ευρωβουλευτές να τολμήσουν να αντισταθούν υπηρετώντας κατά γράμμα το κομματικό τους μαγαζί, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Κανένα βέτο για κανένα εθνικό ζήτημα περιθωριοποίησαν την χώρα μας στην Ευρώπη της ισότητας και της αλληλεγγύης που έγινε εφιάλτης και δούρειος ίππος της εθνικής καταστροφής. Η προοπτική ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας και της χώρα κατέληξε να είναι εξαρτώμενη από τις Ευρωπαϊκές «ορέξεις» και σήμερα η Ελλάδα να αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα. Την ώρα που οι επιδοτήσεις των αγροτών περικόπτονται με την ωμή κλοπή αυτών μέσω των τεράστιων περικοπών στις καθυστερημένες ενισχύσεις. Την ώρα που ξεπουλιούνται επίσημα οι παραλίες του ν. Λάρισας, την ώρα που η ανεργία στον νομό καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη λόγω της θηλειάς από τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς την Κυριακή 25 Μαΐου πρέπει να πούμε στους δανειστές μας και στην Τρόικα ότι προηγείται η Ελλάδα, προηγείται ο άνθρωπος μέσα σε μια Ευρώπη των Εθνών και όχι των τραπεζιτών. Αυτή την Ευρώπη σήμερα καλούμαστε να ανατρέψουμε και να δώσουμε ξανά μια άλλη προοπτική μέσα από την συνεργασία και την κοινή πλεύση, σεβόμενοι τα κράτη έθνη και την κυριαρχία τους.

Η ψήφος των Ευρωεκλογών δεν έχει αποκλειστικά ευρωπαϊκή διάσταση αλλά θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία στο εσωτερικό της χώρας και θα δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι στο χέρι μας να σταματήσει ο εθνικός κατήφορος και να περάσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ελπίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ