ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚ (Αντιγραφή)Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Αντί ο κ. Αγοραστός να επαίρεται για τα έργα των άλλων που οικειοποιείται, κατά τρόπο πρωτοφανή για τα τοπικά μας δεδομένα, γεγονός που προκάλεσε πρόσφατα μέχρι και τη δημόσια παρέμβαση άλλου θεσμικού φορέα,

να μας πει ποια έργα πραγματικής αρμοδιότητάς του κινδυνεύουν να απενταχθούν στο επόμενο διάστημα, λόγω της αδυναμίας του να τα συμβασιοποιήσει και να τα υλοποιήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013 είναι ενταγμένα έργα προϋπολογισμού  661 εκ. ευρώ.

Οι συμβάσεις που ανέρχονται σε ύψος 402 εκ. ευρώ (ποσοστό 61%) και των πληρωμών σε 283 εκ. ευρώ (ποσοστό 43%).

Από τα 360 ενταγμένα έργα, μόνο τα 260 έχουν συμβάσεις.

Τα ποσοστά αυτά είναι πολύ χαμηλά δεδομένου  ότι το σύνολο των έργων του ΕΣΠΑ με τη διετή παράταση, πρέπει να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015.

Δηλαδή πρέπει σε 1,5 χρόνο να πραγματοποιηθούν και να πληρωθούν έργα μιάμιση φορά παραπάνω από όσα έγιναν στα προηγούμενα 7,5 χρόνια του ΕΣΠΑ !

Ο κίνδυνος μη πραγματοποίησης έργων, απώλειας πόρων και επιστροφής χρημάτων στα ταμεία της Ε.Ε. είναι κάτι παραπάνω από ορατός για την Θεσσαλία, δείγμα της αποτυχίας του μοντέλου διοίκησης που εφάρμοσε η απερχόμενη περιφερειακή αρχή και της εξάντλησης των προσπαθειών της μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική δέσμευσης πόρων χωρίς συγχρόνως να μπορεί να ωριμάζει και να υλοποιεί τα έργα που υπόσχεται.

Κατά τα άλλα , ο κ Αγοραστός τραβά …  «μπροστά με έργα»”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ