ΚΙΝΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

468“Σοβαρό και βίαιο τρομοκρατικό συμβάν” χαρακτήρισε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας την επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Σινγιάνγκ στη δυτική Κίνα και κόστισε τη ζωή 31 ανθρώπων, ενώ 94 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οδήγησαν σε κατάμεστη υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το πλήθος, ενώ το ένα αυτοκίνητο εξερράγη.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε “να τιμωρήσει αυστηρά τους τρομοκράτες” και να διατηρήσει τη σταθερότητα στη χώρα, ενώ ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας δήλωσε ότι θα “συνθλίψει την υπεροψία των βίαιων τρομοκρατών”. Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας έλαβαν έκτακτα μέτρα, με την έκρηξη να σημειώνεται σε μία περίοδο μεγάλης έντασης στην περιοχή.

Στην πόλη Ουρούμκι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας Σινγιάνγκ, όπου συνέβη η επίθεση, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι. Η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μία σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

koutipandoras.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ