eBay : ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ 145 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ!

598Το eBay δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των χρηστών που ενδέχεται να έχει επηρεαστεί  από τη μαζική παραβίαση των δεδομένων θα μπορούσε να είναι και 145 εκατομμύρια.

” Όλοι οι χρήστες του eBay καλούνται να αλλάξουν τον κωδικό τους , ” δήλωσε εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη .

“Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, είχαμε 145 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές. ” Ο αριθμός είναι υψηλότερος από τους 128 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του eBay.

Η εταιρεία αποκάλυψε την Τετάρτη ότι οι κυβερνοεπιθέσεις  που δέχτηκε διέρρηξαν βάσεις δεδομένων που περιέχουν κωδικούς πρόσβασης των πελατών και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Το eBay δήλωσε ότι η βάση δεδομένων τέθηκε σε κίνδυνο από τα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου και ” περιλαμβάνει ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένους  κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και ημερομηνίες γέννησης .” Αλλά πρόσθεσε ότι «δεν περιέχουν οικονομικές πληροφορίες ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες.”

Η επίθεση δεν επηρέασε τα δεδομένα από το PayPal , την χρηματοδότηση και τις πληρωμές.

yahoo.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ