ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

TSI (Αντιγραφή)Συνάντηση με εκπροσώπους κινημάτων πολιτών από τη Θεσσαλία είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Τσιλιμίγκας, στο Στέκι Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών στη Λάρισα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εφ’ όλης της ύλης για τους σκοπούς και τη δράση των κινημάτων αυτών και να εκφράσει τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Ενημερώθηκε ακόμη από τους εκπροσώπους των κινημάτων για τον προσφάτως (στις 15/5/2014)  ψηφισθέντα από τη Βουλή νόμο ο οποίος στερεί από τους παραγωγούς τη δυνατότητα να πωλούν εκτός λαϊκών οι ίδιοι τα προϊόντα τους, εκτός από τα χωριά με πληθυσμό κάτω από 3000 κατοίκους.

Όπως τόνισαν στον κ. Τσιλιμίγκα οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, μια τέτοια εξέλιξη πλήττει βάναυσα τους παραγωγούς, πριμοδοτεί τους μεσάζοντες και έχει ως παρεπόμενη συνέπεια «να θέσει την ταφόπλακα» και στα κινήματα ενεργών πολιτών που σε διάφορες περιοχές της χώρας αγωνίζονται να προωθήσουν την αγορά προϊόντων από τους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αυτή την εξέλιξη διατυπώνοντας την άποψη πως θα έπρεπε «να βοηθούνται αντί να πλήττονται». Δεσμεύθηκε μάλιστα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν ήδη τα κινήματα πολιτών να αλλάξει αυτός ο νόμος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ