ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

BELΝεκροί από πυροβολισμούς έπεσαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες. Ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, o δράστης έφτασε με αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης γύρω στις 15:50 (5 ώρα Ελλάδας) κρατώντας ένα σακίδιο, βγήκε έξω και  άνοιξε πυρ κατά περαστικών στην είσοδο του μουσείου. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό του αυτοκινήτου και τον έχει δώσει στην αστυνομία. Σε κατάσταση σοκ ήταν όσοι βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της επίθεσης.

Το Εβραϊκό Μουσείο και η γύρω περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

«Σοκαρισμένος» από την επίθεση δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στη συνοικία Σαμπλόν όπου βρίσκεται το Μουσείο. «Σκέφτομαι τα θύματα που είδα επί τόπου και τις οικογένειές τους» έγραψε ο Ρέιντερς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». «Είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό που έγινε στο Εβραϊκό Μουσείο και αυτό δεν είναι τυχαίο» τόνισε. Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά αντισημιτική επίθεση.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο ντε Ρούπο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ