ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ

TSILIΣυμπολίτες μου Θεσσαλές και Θεσσαλοί,
Δίνουμε σε λίγες ώρες την τελική μάχη για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Εσείς αποφασίσατε να είμαι ο ένας από τους δύο που συμμετέχουν στην  τελική αναμέτρηση. Είναι  μια απόφασή σας που με συγκίνησε βαθιά, με τίμησε μοναδικά και την οποία θα κουβαλάω πάντα μέσα μου. Ειλικρινά σας ευχαριστώ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αντικειμενικά αυτές τις ώρες η δυνατότητα  να σας δω από κοντά όλους , γι’αυτό και απευθύνω ένα προσωπικό μήνυμα αγάπης και συμπόρευσης στον κοινό  αγώνα μας για τον τόπο μας .

Εζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, με συνέπεια  το  βίωμα του μετανάστη και η έννοια του πατριώτη, να έχουν για μένα ξεχωριστή αξία: νιώθω ότι μάλλον πρόσθεσαν πάθος στις έννοιες του  «‘Ελληνα»  και ειδικά του  «Θεσσαλού».

Βλέπω γύρω μου αυτά που βλέπετε κι ακούω αυτά που ακούτε.

Θυμώνω για πολλά, απορώ για τα αυτονόητα που δεν γίνονται και δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τον τρόπο που διοικείται η Θεσσαλία, ο ευλογημένος τόπος μας, που διαθέτει ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο και πολλούς, δυνατούς ανθρώπους, που δεν νοιάστηκε κανείς  να απελευθερώσει τη μεγάλη δύναμη που έχουν μέσα τους.

Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της κρίσης, της φτώχειας,  που κατατάσσει τη Θεσσαλία δεύτερη στις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης , τη Θεσσαλία με ανεργία που έφτασε στο 30% κατά μέσο όρο – με κορύφωση στο 38% στη Μαγνησία, τη Θεσσαλία που τα τελευταία  τέσσερα χρόνια δεν προσέλκυσε την παραμικρή επένδυση, να επαίρεται η παρούσα περιφερειακή αρχή ότι πέτυχε και προχωρά  μάλιστα «μπροστά με έργα», ένα σύνθημα που μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’80, όταν κυκλοφορούσαν ακόμη οι άνθρωποι σε λασπόδρομους…

Φτάνουν πια οι κορδέλες και οι λεζάντες, το σφίξιμο των χεριών, τα παχιά λόγια και η επίδειξη τόμων που κανείς πολίτης δεν έχει διαβάσει, με δήθεν προτεινόμενα  νέα έργα, την ώρα που ήδη τα μισά από τα τρέχοντα,  κινδυνεύουν να χαθούν από τη μη συμβασιοποίησή τους.

Για μένα ,  «Μπροστά είναι ο ΄Ανθρωπος», στην καθημερινή του μάχη για την επιβίωση, για την εξεύρεση εργασίας, για την διασφάλιση της παραγωγής του, για την διατήρηση της επιχείρησής του.

Αυτή τη μάχη σας καλώ να δώσουμε μαζί . Όχι με ανούσιες ρητορείες και ευχές, αλλά με οργανωμένες κοινωνικές δομές που δημιουργούμε  στην  Περιφέρεια κι εντάσσουμε στο «Κοινωνικό Παρατηρητήριο», που είναι το όραμά μου για την Θεσσαλία , καθώς παρεμβαίνει ορατά, μετρήσιμα κι αποτελεσματικά στην  απασχόληση και την ανεύρεση δουλειάς, στη στήριξη της αγροτικής καλλιέργειας και τη διοχέτευση των προϊόντων σε νέες αγορές, στην προώθηση των επιχειρήσεων του τόπου μας  .

Αυτή είναι η πραγματική μεγάλη μάχη. Η μάχη για την καθημερινή ζωή και την αξιοπρέπεια .

Κάθε μέρα υποκλίνομαι στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Κάθε μέρα δοκιμάζω τεράστια συγκίνηση, βλέποντας τους συνανθρώπους μας να ξανακερδίζουν τη ζωή.

Αυτό είναι το όραμά μου: Να ξανακερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας για κάθε συνάνθρωπό μας στη Θεσσαλία. Να  ζωντανέψει ξανά ο τόπος μας, να παράγει η γη μας, να δουλεύουν οι νέοι μας, να δημιουργούν οι επιστήμονες, να ζουν ευτυχισμένοι και  με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας, οι γονείς μας και τα παιδιά μας.

Την Κυριακή οι πολίτες δεν καλούνται να κρίνουν μόνο τα προγράμματα. Καλούνται να κρίνουν και τα πρόσωπα.

–          Να κρίνουν αυτούς που υπήρξαν επί χρόνια προβεβλημένα στελέχη κομμάτων και επαγγελματίες της πολιτικής και σήμερα επιλεκτικώς απεκδύονται του κομματικού ενδύματος, ομνύοντας στην ακομμάτιστη και ανεξάρτητη υποψηφιότητά τους.

–          Να κρίνουν τη συνολική διαδρομή των υποψηφίων, την επιστημονική και επαγγελματική τους πορεία, την προσφορά στους συμπολίτες τους.

–          Να κρίνουν την συνεισφορά τους, από το μετερίζι του καθενός, στην ανάδειξη του τόπου μας.

 

Η μεγάλη πλειοψηφία των Θεσσαλών, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, αποζητά κάτι νέο.

Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και το  μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Την Κυριακή σε καλώ να είσαι ΕΣΥ,  αυτή κι  αυτός που θα δώσεις τη δύναμή σου για να αλλάξουμε τα πράγματα .

Για την Θεσσαλία που μας αξίζει. Τη Θεσσαλία της Καρδιάς μας …

Νίκος Βασ. Τσιλιμίγκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ