ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Την  Κυριακή  που μας πέρασε με τη ψήφο των συμπολιτών μας έγινε το πρώτο βήμα.  για την αλλαγή στο Δήμο μας. Μεθαύριο όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή που αφορά την κατεύθυνση της αλλαγή στο Δήμο μας και το πρόσωπο του δημάρχου  που θα την εγγυηθεί.. Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι τι επιλέγουμε;

Τη συνέχεια αυτού που ζούμε ή την προοδευτική ανατροπή του;», υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μιλώντας χθες το βράδυ σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρισα.

Ο κ. Καλογιάννης αφού ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τη Συμπαράταξη την 1η Κυριακή των εκλογών απευθύνθηκε και σε αυτούς που επέλεξαν διαφορετικά ή δεν συμμετείχαν καθόλου.

«Ελάτε μαζί μας, για να ανοίξουμε τούτη την Άνοιξη  μα νέα προοπτική για την πόλη μας, την αυτοδιοίκηση και τις ζωές μας», σημείωσε.

Ασκώντας κριτική στη συνυποψήφιά του υποστηρίζοντας ότι το νέο που επαγγέλλεται η κ. Καραλαριώτου είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε και που μας έφερε ως εδώ. «Εκπροσωπεί τη συνέχεια. Φοβούμαι μάλιστα πως την εκπροσωπεί στην πιο επικίνδυνη εκδοχή της.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του δημάρχου το ερώτημα είναι σαφές.  Θέλουμε δήμαρχο που μπορεί να ενώνει και να συνθέτει, ή δήμαρχο που διαίρεσε και συνεχίζει να διαιρεί;

Κατά την προεκλογική περίοδο δώσαμε και οι δυο τις εξετάσεις μας. Εμείς καθημερινά ενώσαμε και καθημερινά ενώνουμε. Αυτή καθημερινά διχάζει και διαιρεί».

Ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες με βάση το πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε αναλυτικά και ανέφερε τα εξής:

«Θέλουμε να εργαστούμε και για τον τόπο μας αλλά και για την ζωή μας. Μαζί με τα έργα που πρέπει να γίνουν, πρέπει ακόμα περισσότερο να ασχοληθούμε με τα οικονομικά προβλήματα των συμπολιτών μας. Γι αυτό σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίζει όλους και όλες που σήμερα βρίσκονται στην ανεργία ή δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη ή δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες που απογοητεύονται, οργίζονται σηκώνουν τα βάρη της κρίσης.

Θέλουμε, όμως να βελτιώσουμε και την καθημερινότητά μας. Διαθέτουμε ένα επεξεργασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που εκπονήθηκε μετά από μια ανοικτή διαβούλευση με επιστημονικούς φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και απλούς  πολίτες. Αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσουμε και ως δημοτική αρχή. Η συμμετοχικότητα είναι έννοια σύμφυτη με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Μπορούμε γρήγορα και αποτελεσματικά, από την πρώτη ημέρα της αλλαγής στο Δήμο, να θέσουμε σε εφαρμογή ένα άμεσο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθαριότητας, την άμβλυνση του κυκλοφοριακού, τη βελτίωση της κατάστασης στους δρόμους της Λάρισας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απηύθυνε κάλεσμα σε όλους εκείνους που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς λέγοντας:

«Ολες αυτές τις ημέρες μετά την Κυριακή, διαπιστώθηκε, αυτό που υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή, ότι ενώνουμε και μπορούμε να ενώσουμε ακόμα περισσότερο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεν είναι τυχαίο ότι με υποψηφίους και στελέχη της «Νέας Λάρισας» του Ντίνου Διαμάντου, φάνηκε μας συνδέουν πολλές κοινές αντιλήψεις για τη διαφάνεια, το ήθος, την αποτελεσματικότητα, τη συμμετοχή και τη λογοδοσία. Σημεία σύγκλισης διακρίναμε και στο πρόγραμμά τους. Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του Ντίνου Διαμάντου για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή. Καλώ τους πολίτες αυτούς να μας στηρίξουν αυτή την Κυριακή. Αλλωστε πολλές φορές  μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε  ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο «κώδικα αξιών»  με το συνδυασμό της ‘Νέας Λάρισας’.

Απευθύνομαι με ιδιαίτερο σεβασμό και στους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σέβομαι τη στάση τους. Την εκτιμώ. Θα θέλαμε να ήταν μαζί μας απόψε. Σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του προοδευτικού κόσμου της Λάρισας. Θα θέλαμε να ήμασταν μαζί από την αρχή της Συμπαράταξης.

Θέλω να τους θυμήσω ότι,  όποτε ο χώρος αυτός προέκρινε την πολιτική των συμμαχιών, στη Λάρισα γράψαμε ιστορία. Ηταν τότε που η  χρυσή περίοδος της θητείας του Αριστείδη Λαμπρούλη, μετέτρεψε τη Λάρισα από λασπούπολη σε σύγχρονο αστικό κέντρο. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα.»

Καλώ επίσης και τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Ανθρώπινης Πόλης» του κ. Εκτορα Νασιώκα να «ξαναπιάσουμε, μαζί, το νήμα παλαιότερων  κοινών αγώνων για την πρόοδο της κοινωνίας και τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα, αυτά που πρέπει να μας ενώσουν είναι πολύ περισσότερα. Η μάχη που δίνουμε έγινε και δική τους μάχη. Σ΄ αυτό το πανδημοκρατικό προσκλητήριο είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν».

Ο κ. Καλογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους ανθρώπους της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου του κ. Τζανακούλη.

«Η συγκεκριμένη παράταξη έζησε κάτι που συζητιέται στην πόλη. Όπως ακούγεται, κάτι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και έστειλε άλλο συνδυασμό στο β΄ γύρο των εκλογών. Δεν το κρίνω αυτό. Δεν θα σχολιάσω την απόφαση των ψηφοφόρων κάτω ενδεχομένως υπό την πίεση κάποιων μηχανισμών.

Θέλω να πω πως προσωπικά στον κύριο Τζανακούλη, έχω κάνει σκληρή κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Όμως προσωπικά έχω μάθει να τιμώ τους θεσμούς. Με τον απερχόμενο δήμαρχο έχουμε βρεθεί αντίπαλοι σε εκλογικούς αγώνες, αντίπαλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε πει και σκληρές κουβέντες. Όμως δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η πόλη  τον στέλνει στη θέση του δημάρχου επί 16 χρόνια. Αυτή είναι η ειλικρινής προσέγγιση μας στο θέμα. Αλλοι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μηχανισμούς για να περάσουν απόψεις και να «μαντρώσουν» ψηφοφόρους».

 

Ο κ. Καλογιάννης έδωσε απαντήσεις σε όσα ανέφερε για τον ίδιο και τη Συμπαράταξη η κ. Καραλαριώτου επισημαίνοντας τα εξής:

«Υπερηφανεύεται η κ. Καραλαριώτου για την εμπειρία της και το πρόγραμμά της. Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι πράγματι η κ. Καραλαριώτου έχει αποδεδειγμένα εμπειρία, αφού χρόνια τώρα μετέχει και μάλιστα από καίριες θέσεις στο σύστημα εξουσίας που μας οδήγησε ως εδώ. Εχει θητεία καιν εμπειρία σε ένα σύστημα καθεστωτικό, πελατειακό, παλαιοκομματικό. Ένα σύστημα που καταρρέει και απέρχεται.

Μας κατηγορεί η κ. Καραλαριώτου για την πολιτική στήριξη που μας δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σκόπιμα ξεχνά να αναφέρει και τους υπόλοιπους: Τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, τις πέντε αυτοδιοικητικές παρατάξεις…

Το είπαμε και το ξαναλέμε. Είμαστε μια βαθιά αυτοδιοικητική παράταξη, που ενώσαμε και ενώνουμε. Στη Συμπαράταξη μετέχουν αυτοδιοικητικές παρατάξεις, συλλογικότητες και φορείς όπως η Λαρισαίων Πόλις, που είχε στις προηγούμενες εκλογές τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, η Ενωτική Πρωτοβουλία, που στις προηγούμενες εκλογές είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων, η Πράσινη Πόλη που έχει τη στήριξη των Οικολόγων, οι Ανένταχτοι δημοκρατικοί πολίτες της Λάρισας και η Ανεξάρτητη Πορεία του κ. Αργατζόπουλου. Όλοι  αυτοί  μας στηρίζουν. Η θέση μας για τα κόμματα είναι σαφής. Το πρόβλημα δεν είναι τα κόμματα, αλλά ο κομματισμός. Τα κόμματα οφείλουν και πρέπει να τοποθετηθούν και να στηρίξουν αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Τα κόμματα που σήμερα μας στηρίζουν το έχουν σεβαστεί απόλυτα και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε.

Τις τελευταίες όμως ημέρες φάνηκε και κάτι ακόμα. Η στήριξη στο συνδυασμό μας συνεχώς διευρύνεται χωρίς όρια. Αλήθεια υπάρχει σήμερα κάποιος πολιτικός φορέας που επίσημα περιβάλει με την  εμπιστοσύνη του την κ. Καραλαριώτου;

Απ΄ ότι φαίνεται κανείς άλλος, εκτός από εκείνους τους μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας  που στον α΄ γύρο την επέβαλλαν.

 

Ακόμα και από τη χθεσινή τρίτη κατά σειρά, μέσα σε δυο ημέρες, επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μας η κ. Καραλαριώτου, προκύπτει ότι αδυνατεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στη διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση

Μπερδεύει το δήμαρχο με το διοικητή (manager, όπως το λέει) και τους πολίτες με τους πελάτες.

Και κάτι ακόμα. Τόσες ημέρες αιωρείται  στην πόλη μας το ερώτημα για την πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια της κ. Καραλαριώτου. Απάντηση στο ερώτημα που βρέθηκαν τόσα λεφτά, δεν έχει δοθεί ακόμα. Γι αυτό και ξαναδηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η Συμπαράταξη Λαρισαίων θα υπερασπίσει τη Λάρισα και τη δημοτική περιουσία, από τα όποια οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει στην επόμενη ημέρα των εκλογών.

Κυρία Καραλαριώτου τώρα που οι μάσκες έπεσαν, όπως από χθες λέτε, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλαζονεία που εκπέμπετε τις τελευταίες ημέρες στην προεκλογική σας καμπάνια. Οι προβοκάτσιες της τελευταίας στιγμής, όπως ότι δήθεν ο Καλογιάννης, ζήτησε να κλείσουν οι λαϊκές αγορές και τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα δεν πρόκειται να σε σώσουν. Δείχνουν απλώς τον πανικό στον οποίο έχετε περιέλθει.

Το λέμε για άλλη μια φορά. Στους θιασώτες της άποψης ότι όλα αγοράζονται, ότι όλα έχουν την τιμή τους απαντούμε.  Όχι. Το δημοκρατικός ήθος, η πίστη σε ιδανικά και αξίες ούτε  αγοράζονται, ούτε εξαγοράζονται».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε:

«Ξέρετε ποιος είμαι. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Εζησα και ζω από τη δουλειά μου και μόνο. Απ΄ αυτή και την οικογένειά μου κόβω για να ασχοληθώ με τα κοινά. Τη θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε η εντιμότητα και η διαφάνεια Δεν χρωστάω και δεν θα χρωστάω και μετά τις εκλογές να ξοφλήσω κανένα γραμμάτιο. Θα είμαι δήμαρχος όλων των Λαρισαίων, ανεξάρτητα από  κομματική προέλευση. Απέδειξα και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ενώνουμε όταν άλλοι διαιρούν και διχάζουν.

Σας ζητώ να στηρίξετε τη Συμπαράταξη Λαρισαίων, ως μοναδικό και πρωτόγνωρο για τη χώρα, ενωτικό αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ειμαστε περήφανοι που καταφέραμε να ενώσουμε αυτοδιοικητικές κινήσεις, κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες. Αυτή η αμφίδρομη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης είναι  η δύναμή μας. Η Συμπαράταξη μας, η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι τέκνο της ανάγκης αλλά και της οργής. Είναι όμως και το πραγματικά καινούργιο και διαφορετικό. Είναι το αληθινά νέο αυτών των εκλογών.

Ελάτε μαζί μας. Ελάτε να οχυρώσουμε τη Λάρισα απέναντι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ελάτε να φτιάξουμε  μια δημαρχία που δεν θα είναι υποταγμένη σε πολιτικές που καταστρέφουν την πόλη και τη ζωή μας.

Ελάτε μαζί μας να κάνουμε τη Λάρισα πόλη της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της  συμμετοχής και της δημοκρατίας. Πόλη με πραγματική ποιότητα ζωής για όλους. Πόλη του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Για μια ακόμα φορά σας υπόσχονται την Λάρισα που ήδη ξέρετε

Σας καλούμε να ψηφίσετε για τη Λάρισα που θέλετε.

Απέχουμε μόνο ένα βήμα από τη νίκη. Ας το κάνουμε όλοι και όλες μαζί.

Νίκη για τη Λάρισα τώρα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ