ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΩΛ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Φωνητικο Σύνολο ΣΩΛ (Αντιγραφή)Την Τετάρτη 28 Μαΐου το Φωνητικό Σύνολο «Solartissimo» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας πρόκειται να εμφανιστεί σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στις 9:00 το βράδυ. Το Φωνητικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα χορωδιακά τμήματα του ωδείου.

Τα μέλη του είναι  επαγγελματίες μουσικοί και  άτομα με χορωδιακή εμπειρία. Το ρεπερτόριο του συνόλου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χορωδιακής μουσικής από την Αναγέννηση έως και Σύγχρονη Μουσική. Στη σύντομη πορεία του έχει συμμετέχει σε Φεστιβάλ στη Λάρισα και Θεσσαλονίκη, και έχει συμμετέχει στο Μεσσία του Χέντελ που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2013 στη Κοζάνη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Δημόπουλου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα θρησκευτικής και κοσμικής Χορωδιακής μουσικής από την εποχή της Αναγέννησης εως και τον 20ο αιώνα. Πιο συγκεκριμένα θα ακουστούν έργα των Palestrina, Pres Arcadelt, Marenzio. Durufle,Michelangeli κ.α συνθετών.

Τη καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μαέστρος  Νίκος Στ. Ευθυμιάδης .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ