ΩΡΑΙΑ Η ΠΛΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ  ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας ΝΔ

kel (Αντιγραφή)Τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που  η ΝΔ κλήθηκε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και απορία τις λυσσαλέες προσπάθειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν ότι μπορούν προκειμένου η χώρα να μην σταθεί στα πόδια της, να μην τα καταφέρει και να οδηγηθούμε σε εθνικό και οικονομικό μαρασμό.

Ποντάρουν στην θλίψη και στη δυστυχία, μηδενίζουν τα πάντα, υπόσχονται τα πάντα και αλλάζουν τις πολιτικές τους θέσεις συνέχεια ώστε τελικά να αυτοαναιρούνται.

Εμείς αντιθέτως σε αυτά τα δύο χρόνια προχωράμε με αποφασιστικότητα στον δύσκολο αλλά και μοναδικό αυτό δρόμο, όχι μόνο για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση αλλά και για να κάνουμε την οικονομία μας ανεξάρτητη χωρίς να χρειασθεί να καταφύγουμε σε μνημόνια ξανά.

Εμείς επιλέξαμε να μην υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, να πάρουμε θαρραλέες και δύσκολες αποφάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στον πειρασμό του άκρατου λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια επήλθε μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ο κόσμος με το δίκιο του είναι στεναχωρημένος, προβληματισμένος και με τιμωρητική διάθεση. Όμως δεν πρέπει να παρασυρθεί γιατί εμείς δεν του λέμε ψέματα.  Στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, με αποκορύφωμα  τους καταστροφικούς χειρισμούς της διετίας 2010 – 2012, ήταν αδύνατον να υπάρξει ήπια προσαρμογή.

Η επιβεβαίωση όλων αυτών που υποστηρίζαμε ήρθε στην χρονική περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε πως θα εκτοξευθεί. Πίστευε πως και στις Ευρωεκλογές θα μπορούσε να πολιτεύεται όπως παλιότερα. Τώρα βλέπει το πόσο πίσω έχει μείνει, με τις εξελίξεις να τον έχουν ξεπεράσει.

–              Μας κατηγορούσαν ότι παραδίδουμε την χώρα στο ΔΝΤ γιατί δανειζόμαστε από αυτούς και τώρα που πάμε να γίνουμε ξανά αυτοδύναμοι, μας κατηγορούν γιατί φεύγουμε από τον χαμηλό δανεισμό του ΔΝΤ.

–              Μας κατηγορούσαν ότι πλεόνασμα δεν πρόκειται να υπάρξει και τώρα που αυτό  διανέμεται, μας κατηγορούν ότι είναι λίγο.

–              Μας κατηγορούσαν ότι ξεπουλάμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τώρα που υπογράφουμε συμφωνίες στις οποίες η χώρα μας είναι το απόλυτο αφεντικό, μας κατηγορούν ότι τα αποτελέσματα θα αργήσουν να φανούν.

–              Μας κατηγορούσαν ότι το 2013 και το 2014 θα έρθουν νέα μέτρα, ακόμη σκληρότερα και τώρα που έχουμε φτάσει στα μισά του 2014 χωρίς μέτρα, αυτοί αποδεικνύουν με τα λόγια και τις πράξεις τους ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να έρθουν νέα μέτρα. Επιθυμούν την αποτυχία της χώρας και του λαού. Εμείς συνεχίζουμε να λέμε πως όχι, δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Το αποδείξαμε ένα χρόνο τώρα και θα το αποδείξουμε και στην συνέχεια.

–              Μας κατηγορούσαν ότι φοβόμαστε να προχωρήσουμε σε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και όταν προτείναμε να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με κοινές λίστες υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να ξεχωρίσουν μόνο οι άξιοι και ικανοί, αντί να στηρίξουν αυτήν την πρόταση την καταψήφισαν.

–              Και τώρα είμαστε και πάλι εμείς αυτοί που προωθούμε μια συνταγματική αναθεώρηση για ένα σύγχρονο και δίκαιο κράτος, και μην αμφιβάλλετε ότι θα τους βρούμε πάλι απέναντι.

 

Τώρα που για πρώτη φορά πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ξεκάθαρα τις θέσεις για όλα τα θέματα, ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ.

  • Οι θέσεις τους για την οικονομία, αποδοκιμάζονται πλέον από όλους και γι’ αυτό έχει κηρυχθεί άτυπα από την Κουμουνδούρου, σιγή ασυρμάτου, τουλάχιστον ως τις εκλογές.
  • Οι θέσεις τους για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω προσλήψεων στο Δημόσιο, ήδη χαρακτηρίζονται ως ανέκδοτα.
  • Οι θέσεις τους για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα είναι του περασμένου αιώνα.
  • Οι θέσεις τους για διάφορα θρησκευτικά ζητήματα, μόνο απογοητευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν.
  • Οι θέσεις τους για την εξωτερική πολιτική, μια πραγματική τραγωδία. Συνεργάζονται με τον πιο επίσημο τρόπο με ευρωπαϊκά κόμματα που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το Ευρώ και την διακοπή κάθε βοήθειας, μιλώντας για την Ελλάδα υποτιμητικά και αντεθνικά, ενώ στους κόλπους τους υπάρχει και Τουρκοκυπριακή συνιστώσα.

 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λέμε, ΩΡΑΙΑ Η ΠΛΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Η Ελλάδα δυστυχώς για κάποιους αλλάζει σελίδα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χαθεί αυτήν η ευκαιρία. Κάναμε πάρα πολλές θυσίες και υπομείναμε πολλά για να επιτρέψουμε να έρθουν κάποιοι να τα γκρεμίσουν.

Με τις ευρωεκλογές της Κυριακής αποφασίζουμε ποια Ευρώπη θέλουμε και μέσα σε αυτή, την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Η Ν.Δ. εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή πορεία στο αύριο. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και  ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αλήθεια έρχονται καλύτερες μέρες. Καλύτερες μέρες που δεν θα μας χαριστούν αλλά που θα τις έχουμε φτιάξει μόνοι μας, καλύτερες μέρες που μας αξίζουν. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ