ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ  ΗΩΣ : ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ

ηως1 (Αντιγραφή)Αφήνοντας την εθνική οδό  Αθηνών – Θεσσαλονίκης , στο ύψος της Λάρισας, δεν θα σας πάρει περισσότερο από μισή ώρα για να βρεθείτε στα παράλια του νομού και την πανέμορφη Σκήτη. Τόπος θρύλων και παραμυθιών, μύθων και πραγματικότητας που σφραγίζεται από απίστευτη ομορφιά, η διαμονή στη Σκήτη μοιάζει με συμβόλαιο απουσίας από τη ζωή της πόλης.

Σχεδόν στην είσοδο του γραφικού χωριού σας υποδέχεται ο παραδοσιακός ξενώνας Ηώς, η θεά της αυγής, προάγγελος του Ήλιου!

ηως2 (Αντιγραφή)Πετρόκτιστες  εγκαταστάσεις που δένουν αρμονικά με το καταπράσινο του δάσους και το βαθύ μπλε της θάλασσας, ο ξενώνας Ηώς δίνει τη δική του ερμηνεία γιατί η μυθολογία θέλησε πολλούς από τους ολύμπιους θεούς  να’ χουν γεννηθεί εδώ!

Είναι  τόσο όμορφα που δεν το πιστεύει κανείς, πειράζουμε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Κώστα Δαρούση.

«Η περιοχή μας απλώνεται από τον μάλλον απλησίαστο ακόμη από τις μάζες Κίσσαβο  ως το Μαυροβούνι», θα μας πει χαμογελώντας ο Κώστας, που επέλεξε τον τόπο του για μια πανέμορφη όσο και σημαντική  επένδυση. Αν μη τι άλλο θα χαρακτηριζόταν παρθένα και είναι στο μεγαλύτερο ορεινό της κομμάτι, αν δε διέθετε εντονότατη  παραθεριστική περίοδο  με νυχτερινή ζωή και … γαστρονομικές απολαύσεις , σπεύδει να μας κατατοπίσει.

Γιατί στη  Σκήτη κ. Δαρούση?

ηως4 (Αντιγραφή)Η ματιά του αλλάζει, γίνεται σχεδόν τρυφερή. Είναι ο τόπος μου, επιμένει. Τον αγαπώ και σκέφτηκα να στήσω εδώ μια επιχείρηση προδιαγραφών μεν αλλά «οικογενειακού» χαρακτήρα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις τόσες ομορφιές που περπατώ από παιδί.

«Ο ξενώνας μας είναι δυναμικότητας  5 δίκλινων , 3 τρίκλινων  και ενός τετράκλινου δωματίου.Διαθέτει τηλεόραση  δορυφορικής λήψης , ψυγείο , ατομικό λουτρό και κεντρική θέρμανση. Παράλληλα διαμορφώσαμε συνεδριακό κέντρο , παιδότοπο και υπόγειο χώρο παρκινγκ, ενώ στη μεγάλη μας σάλα σερβίρεται πρωινό και παραδοσιακά πιάτα, όλα φτιαγμένα από τις γυναίκες του ξενώνα.»

Και πως περνάει εδώ κανείς?

ηως3 (Αντιγραφή)Α, δεν πρόκειται να βαρεθείτε, γελάει.Ένας δραστήριος άνθρωπος έχει χίλια δυό να επιλέξει. Κολύμπι στη θάλασσα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ή στην πισίνα του ξενώνα μας  για τους πιο … χαλαρούς, περίπατοι σε ορεινά μονοπάτια απίστευτης φυσικής ομορφιάς και φυσικά φιλόξενα ταβερνάκια για τοπικές λιχουδιές και φρέσκο ψάρι!

Για τους πιο δραστήριους , διέξοδο αποτελούν προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού όπως η κατάβαση του περίφημου φαραγγιού Καλυψώ, raftingcanoe- kayak , rivertrekking  και ποδήλατο βουνού.

Αφήσαμε τον Κώστα και τον φιλόξενο τόπο του την ώρα που η δύση ήταν στο φόρτε της, βαμμένα όλα βιολετί  και η θάλασσα να ξεκουράζει  τα μάτια.

Μέχρι να γνωρίσετε τις ομορφιές  του τόπου, του χωριού μας όπως τόσο τρυφερά το αποκαλεί ο Κώστας, απολαύστε τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και ζήστε τα σε πρώτη ευκαιρία!!!

INFO: Παραδοσιακός ξενώνας ΗΩΣ, Σκήτη Λάρισας, τηλ.2494051500 και 6937226226

http:// www.xenonas-ios.com

Ειρήνη  Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ