ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

εκλογεςΚρίσιμη η σημερινή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και σίγουρα την ψήφο μας πρέπει να την καθορίσουν κριτήρια που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του κάθε υποψηφίου, η πολιτική του τοποθέτηση και κυρίως η συνολική του παρουσία στα κοινά όλο το προηγούμενο διάστημα.

Βάσει λοιπόν αυτών των δεδομένων μπορούμε να δούμε ποιους δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε:

Δεν ψηφίζουμε λοιπόν για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος δεν αντιστάθηκε στην αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων και αντίθετα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία έκλεισε και τις όποιες κοινωνικές δομές υπήρχαν στον τόπο του.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο που αυταρχικά προσπάθησε να εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές και μάλιστα έφτασε στο σημείο να οδηγήσει δημότες στα δικαστήρια τους οποίους κατασυκοφάντησε επειδή διαφωνούσαν με τις επιλογές του.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος για να μείνει στην καρέκλα του καλούσε στις εκδηλώσεις του τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον οποίο δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν αγκαλιά πρωτοκλασάτα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος έχει αναγάγει το ρουσφέτι, την τακτοποίηση των «δικών του παιδιών» (ξαδέλφια, υποψήφιοι του συνδυασμού) και τις απευθείας αναθέσεις σε επιστήμη και καθημερινό φαινόμενο στο δήμο.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος δεν προετοίμασε ούτε ένα έργο για να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, έχασε πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, δεν έκανε κανένα νέο έργο στη θητεία του ενώ και αυτά που βρήκε έτοιμα τα κατάντησε προβληματικά προκαλώντας αμφιβολίες ακόμη και για το αν θα ολοκληρωθούν κάποτε.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος κάθε πρωί αντί να σκεφθεί πώς θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των δημοτών, σκέφτεται τι ψέμα θα τους πει για να απαλλαχθεί προσωρινά από τις πιέσεις τους.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο που ενέταξε το δήμο στον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους για να αποπληρώσει βάσει των επιταγών της τρόικας παλιά χρέη τη στιγμή που θα έπρεπε να τα εξοφλήσει αυτά διεκδικώντας τμήμα των παρακρατηθέντων πόρων της αυτοδιοίκησης.

Δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο που για να παραμείνει στην καρέκλα του χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα απειλώντας ακόμη και την ίδια τη φυσιογνωμία του δήμου, εκμεταλλευόμενος ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή τάζει «λαγούς με πετραχήλια», σε άτομα που γνωρίζει ότι έχουν τεράστια ανάγκη για δουλειά.

Και για να μην αδικήσουμε τους εν ενεργεία δημάρχους δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο άνθρωπο ο οποίος μέχρι σήμερα και ειδικά στην προεκλογική περίοδο δεν παρουσίασε στοιχεία για το όραμά του για την περιοχή την οποία θέλει να διοικήσει και προτίμησε τις αερολογίες και το “ψάρεμα σε θολά νερά”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ