Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ

Του Γιάννη Παιδή

665Το να μην βλέπει κάποιος πότε έρχεται η ώρα να αλλάξει ρότα ή να φύγει από κάπου με ψηλά το κεφάλι, είναι σίγουρα μειονέκτημα, το να μην βλέπει όμως τα δικά του λάθη και τις παραλείψεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δείχνει και αλαζονεία και αδυναμία αντίληψης δεδομένων και καταστάσεων. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και με τον απερχόμενο δήμαρχο Λάρισας που έχασε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή, και τώρα του φταίνε όλοι, βουλευτές και πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ, αντίπαλοι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και ΜΜΕ.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί μετά από 16 χρόνια χάσαμε το Δήμο Λαρισαίων, αλλά οι μόνοι που δεν φταίμε, είμαστε εμείς», ήταν η βασική επωδός του απερχόμενου δημάρχου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία δεν προσκάλεσαν, ο ίδιος και οι λεγεωνάριοί του, μέσα ενημέρωσης που τους ενοχλούν.

Ο κ. Τζανακούλης, είπε πολλά και διάφορα χωρίς όμως να μπει στην ουσία της ήττας του που δεν είναι άλλη από τα 16 χρόνια στο τιμόνι του δήμου, και στην ασφυκτικά ηγεμονική του παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2010 όταν κέρδισε στο νήμα τις εκλογές, καταλαβαίνοντας και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να πάει άλλο, είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής.

Φέτος ανακοινώνοντας την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, μας είπε ότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες διαδοχής και ως εκ τούτου πρέπει να ηγηθεί και …πάλι της παράταξής «Λάρισα Πόλη του Αύριο». Ετσι επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο «γλυκιά είναι η καρέκλα».

Εκείνο όμως που είναι ανατριχιαστικό και δείχνει την αντίληψή του για την αυτοδιοίκηση και τη θέση του δημάρχου, ήταν η ομολογία του ότι προσέφερε τρία χρόνια δημαρχιακής θητείας στην κ. Καραλαριώτου, για να πάρει ο ίδιος τα δύο πρώτα χρόνια στη νέα θητεία, που ξεκινά το Σεπτέμβριο, και μάλιστα, όπως ανέφερε, για την πρόταση – συναλλαγή ήταν ενήμερα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Ευτυχώς τελικά που δεν δέχθηκε η κ. Καραλαριώτου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μόνο για «νέα αρχή» δεν θα μπορούσε να μιλήσει.

Σήμερα ο κ. Τζανακούλης κατηγόρησε και πάλι την κ. Καραλαριώτου επειδή δεν τον ενημέρωσε για τις προθέσεις της, και επειδή του έκανε συνεχείς επιθέσεις στην προεκλογική περίοδο .

Ο κ. Τζανακούλης ας κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του και ας συνειδητοποιήσει ότι και κουράστηκε, και κούρασε.

Ας πάψει λοιπόν να επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και να βλέπει παντού μόνο εχθρούς. Ας καταλάβει ότι για να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση του χώρου που τον τίμησε, θα έπρεπε να είχε δρομολογήσει εκείνος προ πολλού τις διαδικασίες διαδοχής του, και να είχε ο ίδιος αναζητήσει διαδόχους όχι μόνο μέσα στα στενά όρια της παράταξής του, που έτσι και αλλιώς είχε αποψιλωθεί, αλλά στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης.

Όλα τα άλλα είναι δείγματα πικρίας και προσωπικές εκτιμήσεις που σε λίγο κανέναν δεν θα  απασχολούν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com