ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

κομματα (Αντιγραφή)Ούτε μία ούτε δύο αλλά 11 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες έχασε ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της Κυριακής στις οποίες αν προστεθούν και οι σχεδόν 5 που έχασε ο ΔΗΜΑΡ τότε με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι οι Ελληνες πολίτες αποδοκίμασαν ηχηρά την κυβέρνηση και τις πολιτικές της προκαλώντας πολλά ερωτήματα ακόμη και για την ίδια τη νομιμοποίησή της να παίρνει μέτρα και να υλοποιεί πολιτικές που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη και η προπαγάνδα περί μιας χώρας που αλλάζει και φεύγει μπροστά και η οποία κινδυνεύει αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθηκε ικανή να περισώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό που πλέον θυμίζει ναυάγιο στο μέσο του ωκεανού.

Και ενώ θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να έχει πάρει το μήνυμα και να εμφανίζεται τουλάχιστον μετρημένος και προβληματισμένος είδαμε έναν Αντώνη Σαμαρά σχεδόν πανηγυρίζοντα να προσπαθεί να μας πει κατά την προσφιλή του τακτική ότι δεν πέρασε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία ευθιξία, καμία ντροπή και κυρίως αδιαφορία για την ετυμηγορία του λαού.

Και σαν να μην έφτανε η στάση του πρωθυπουργού, ήλθε και η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνηση, προέδρου του ΠΑΣΟκ και δεν ξέρω εγώ τι της «ελιάς» Β. Βενιζέλου ο οποίος χαρακτήρισε καλό το αποτέλεσμα αφού δεν επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις. Λες και στην Ελλάδα έγιναν πρώτη φορά εκλογές και δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που από το 46% το 2009 έπεσε στο 12% το 2012 και έφτασε στο 8% το 2014.

Εξυπακούεται ότι έμειναν στον αέρα τα περί αποχώρησης από την κυβέρνηση που ξεστόμιζε εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό, προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας μερίδα αγωνιούντων και φοβούμενων πολιτών να δώσουν κάποιες ψήφους στο μόρφωμα που ονομάστηκε «ελιά» για να περισώσει ότι ήταν δυνατόν από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Σαμαράς και Βενιζέλος θέλοντας να παραμείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα τους έδειξαν να μην πήραν το μήνυμα οργής του ελληνικού λαού ή κάνουν ότι δεν το πήραν θέλοντας να συνεχίσουν να κυβερνούν κατ’ επιταγή της τρόικας και των δανειστών μας και μακριά από το συμφέρον του τόπου και του λαού.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που δείχνουν να μην πήραν το μήνυμα. Είναι τα κεντρικά ΜΜΕ που από το βράδυ της Κυριακής αντί να δείξουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα έχοντας πλέον μια ανεμική κυβέρνηση, το έχουν γυρίσει στο «τρα λα λα» και ασχολούνται με την επόμενη μέρα στη ΔΗΜΑΡ και στους ΑΝΕΛ, αλλά και με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αντι να απαιτούν από τους Σαμαρά και Βενιζέλο σοβαρότητα και άμεση αποκωδικοποίηση του μηνύματος της κάλπης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους οι μεγαλοδημοσιογράφοι της Αθήνας ούτε λίγο ούτε πολύ μας περνούν το μήνυμα ότι τίποτα δεν έγινε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να αυξήσει τα ποσοστά του και να περάσει το μήνυμα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Και ενώ οι κάλπες έβγαλαν μια αδύναμη και ανίκανη να σταθεί και να κυβερνήσει κυβέρνηση, μια ενισχυμένη αλλά όχι με δυναμική εξουσίας αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν μια περαιτέρω ώθηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται, αφού πέτυχε να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι είναι ο τιμωρός όλων των κακών του πολιτικού συστήματος.

Και είναι να σιχαίνεται κανείς τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και για τη δήθεν αγωνία του για το πώς θα συρρικνωθεί η δύναμή της. Και είναι κροκοδείλια τα δάκρυα αφού είναι σε όλους γνωστό ότι δυνάμεις σαν τη Χ.Α. ανδρώνονται σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης και ψαρεύουν σε θολά νερά όταν υπάρχει τεράστια διαφθορά και διαπλοκή μεταξύ κυβερνώντων και επιχειρηματιών. Όταν υπάρξουν πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και της διαφθοράς είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα επιστρέψει στο πραγματικό ποσοστό της που φτάνει το 0,2 – 0,5%.

Ας πάψουν λοιπόν να αναρωτιούνται για το τι φταίει και ενισχύεται το νεοναζιστικό μόρφωμα και το μήνυμά του για κάθαρση βρίσκει απήχηση στην κοινωνία και ειδικά στη χτυπημένη από την ανεργία νέα γενιά που είναι θυμωμένη και θέλει να τιμωρήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ