ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

KATSIGRA (Αντιγραφή)Σήμερα κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις στο κέντρο της Λάρισας με σύνθημα «Πάρε Θέση στη συμμαχία κατά του καπνίσματος». Όπως τόνισαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι …της συμμαχίας οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος (28 Μαΐου) και περιλαμβάνουν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και διενέργεια δημοσκόπησης με έμφαση στο παθητικό κάπνισμα από εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» και της «ΕΔΥΠΥ»,

δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές από ιατρική μονάδα της Πνευμονολογικής κλινικής και ημερίδα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πρώην κλινικής Κατσίγρα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών.

Στη συμμαχία κατά του καπνίσματος συνεργάζονται το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας  και η Πνευμονολογική Κλινική του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Όπως τόνισε ο καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σκοπός της τριήμερης εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στο κάπνισμα και η καταγραφή της κοινωνικής τάσης απέναντι στο φαινόμενο.

kapnisma (Αντιγραφή)Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κ. Κώστας Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στους κινδύνους από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα και τη σημασία που δίνει η Κλινική στην πρόληψη, κάτι που προκύπτει από τις τακτικές ενημερωτικές δράσεις και τις σπιρομετρήσεις. Η εθελόντρια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μέλος της Σ.Ο. των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» κ. Δέσποινα Τράκα τόνισε ότι οι εθελοντές αισθάνονται δικαιωμένοι με την επιλογή τους να συνεργαστούν με το Τμήμα Ιατρικής και άλλους επιστημονικούς φορείς, γιατί το Ι.Κ.Α.Λ. δίνει έμφαση στον τομέα της πρόληψης όπως το αποδεικνύει με τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σ’ αυτό.

Ο εκπρόσωπος της «ΕΔΥΠΥ» Αλέξανδρος Βόντας αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση της Εταιρείας στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ και περιλαμβάνει ομιλίες των πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Κ. Γουργουλιάνη, Χ. Χατζηχριστοδούλου, Γ. Ραχιώτης και Χ. Χατζόγλου, του αναπλ. καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard κ. Π. Μπεχράκη και του δημοσιογράφου και εθελοντή των Ενεργών Πολιτών Λάρισας Γ. Τράντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ