ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

τυΕλεγχόμενη είναι η κατάσταση από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε στις 15.50 σήμερα το Βόλο και διήρκεσε για πέντε λεπτά της ώρας, με δυνατό αέρα που συνοδευόταν από πολύ έντονη βροχόπτωση.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και η κατάσταση, δύο ώρες μετά, ελέγχεται πλήρως.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και δρόμους, ειδικά στη συνοικία Νεάπολης, όπου τα φύλλα εμπόδιζαν τα φρεάτια να απορροφήσουν τη μεγάλη ποσότητα νερού, που έπεσε σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών.

Με το που σταμάτησε η έντονη βροχή, σε επιφυλακή και στους δρόμους βρέθηκαν περίπου 25 πυροσβέστες (τέσσερα συνεργεία απαντλήσεων) καθώς και όλα τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας, ενώ κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Τα σημαντικότερα περιστατικά αφορούν την απάντληση νερών σε τρία υπόγεια, καθώς και μεγάλου όγκου νερού στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, αλλά και περιστατικά πλημμύρας δρόμων στη Νεάπολη, όπου υπήρξε συνεργασία Πυροσβεστικής και Δήμου Βόλου και τα προβλήματα λύθηκαν σχετικά νωρίς.

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής και του Δήμου Βόλου θα μείνουν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού.

magnesianews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ