ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ;

δενδραΠολλά ερωτήματα προκύπτουν για την τύχη του γηπέδου της ΑΕΛ στα Δένδρα, μετά από στοιχεία που εμφανίστηκαν τελευταία στο “Larissa FC forum” και τα οποία αν αληθεύουν δημιουργούν νέα δεδομένα, αφού η έκταση πρέπει να επιστρέψει στο δήμο Τυρνάβου που θα αποφασίσει στη συνέχεια για την τύχη του.

Βάσει λοιπόν αυτών των στοιχείων το 1985 έγινε η πώληση αγροτεμαχίου από την τότε κοινότητα Δένδρων στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Τις δύο πλευρές εκπροσωπούσαν ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Θ. Τσιούμης και ο τότε πρόεδρος της ΑΕΛ Κ. Σαμαράς οι οποίοι και υπέγραψαν το συμβόλαιο πώλησης του αγροτεμαχίου.

Στο αρχικό συμβόλαιο πώλησης της έκτασης από την Κοινότητα Δένδρων (νυν Δήμος Τυρνάβου) και ΠΑΕ ΑΕΛ το 1985 συμφωνήθηκε η μεταβίβαση του εν λόγω αγροτεμαχίου υπό τους εξής όρους:

Α) Να ανεγερθεί σε αυτό στάδιο εντός των επόμενων 15 ετών!

Β) Να παραχωρηθεί στην τοπική κοινότητα αζημίως και εις το διηνεκές κατάστημα κάτωθι των κερκίδων του εν λόγω σταδίου (προς εκμετάλλευση).

ΟΠως όμως υποστηρίχθηκε στο φόρουμ της ΑΕΛ Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν εκπληρώθηκαν οι εν λόγω όροι, η σύμβαση θεωρείται ως “ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΓΕΝΟΜΕΝΗ” και το εν λόγω ακίνητο πρέπει να επιστραφεί στην κοινότητα (νυν Δήμος Τυρνάβου).

Στο δήμο

Εν τω μεταξύ όπως μαθαίνουμε εντελώς ξαφνικά φέτος τον Απρίλιο εμφανίστηκε στο δημαρχείο Τυρνάβου εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ, και όχι κάποιος εκ των εκκαθαριστών της ΠΑΕ, ο οποίος ζήτησε εγγράφως από το δήμο την άρση της διαλυτικής αίρεσης μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μέχρι σήμερα τέτοιο θέμα δεν έχει έλθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και σίγουρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η δημοτική αρχή, η οποία έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρει και πάλι στην ιδιοκτησία της το γήπεδο και σε ένδειξη αναγνώρισης για τα όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια που το αγροτεμάχιο μετατράπηκε σε γήπεδο να το παραχωρήσει στην ερασιτεχνική ΑΕΛ για να συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας.

Αναμφισβήτητα το θέμα είναι φλέγον και πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα από την απερχόμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα νέα όργανα διοίκησης του δήμου που αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ