ΗΘΙΚΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ  … ΜΑΧΙΜΟΙ

Αρκάς στρουθοκάμηλοςΜε καταγγελίες  για «δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας» παίρνει θέση με ανακοίνωσή της  η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας , επ’ αφορμή του θέματος που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη σοβαρή και δίχως άλλα προβλήματα κοινωνία της Λάρισας , μετά τη στοχοποίηση πολιτικού προσώπου και τα υπονοούμενα για την κρεβατοκάμαρά του.

Δεν θα σταθούμε στην είδηση και την περίπτωση εκβιασμού ( άλλωστε γι’ αυτό αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν εισαγγελείς) , ούτε φυσικά στα αντανακλαστικά της Ένωσης, που έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο συντάκτης του κειμένου δεν είναι μέλος της. Άλλωστε ούτε η υπογράφουσα είναι, από ξεκάθαρη επιλογή και μόνο, αν και μεταξύ μας τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!!

Θα πω όμως τούτο: “ Το μήνυμα είναι το μέσο”, έμαθα χρόνια πριν, σαν κάθισα στα θρανία για να σπουδάσω ότι περισσότερο σεβόμουν και αγαπούσα, τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Δεν έχω λόγο λοιπόν ν’ αμφισβητήσω τη … μαχόμενη δημοσιογραφία, αν δεν υπήρχε η  ανάρτηση των επίμαχων  φωτογραφιών συνοδεία  … εξαιρετικών σχολίων περί ηθικής , χριστιανοσύνης , τιμιότητας, πολιτικής ζωής και δημοσίου χρήματος.

Ξεκαθαρίζω εδώ πως ούτε «ηθικόμετρα» βαστώ, για να πω με σιγουριά ποιος την έχει … πιο μακριά την τιμιότητα και την ηθική, ούτε με  την κλινοπάλη του απέναντι  ασχολήθηκα ποτέ και δεν σκοπεύω τώρα!!

Αναρωτιέμαι  όμως , ως πότε σε τούτο τον τόπο θα μιλάμε για … σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου?

Έτσι για να τελειώνουμε κάποια στιγμή και με τις προτροπές  των Ενώσεων αλλά και να καταλαβαινόμαστε,  τουλάχιστο όσοι περάσαμε από τη «γαλέρα» και τα γράψαμε στο … χιόνι , ποιοι επικαλούνται και την ηθική και την τιμιότητα!!!!

Υ.Γ. 25 χρόνια συμπληρώνω  σε λίγες μέρες στο επάγγελμα και τα γιορτάζω  δίπλα στα 45 χρόνια μιας «γεμάτης» ζωής. Για όσους θέλουν να μου ευχηθούν ή να μου δωρίσουν κάτι , ας είναι τούτο: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Ειρήνη  Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ