ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

67Πρώτο κουδούνι στις 8 Σεπτεμβρίου και «κούρεμα» των αργιών των Τριών Ιεραρχών και μάθημα του Αη Γιαννιού, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Τρεις μέρες νωρίτερα, θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Περικόπτονται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και του Αϊ Γιάννη (7 Ιανουαρίου)
Αυτό προβλέπει το σχέδιο υπουργικής απόφασης στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει και αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, περικόπτεται η αργία των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και γίνονται κανονικά μαθήματα του Αη Γιαννιού (7 Ιανουαρίου). Ειδικά για τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών, η απόφαση αναφέρει ότι δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά «ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Την επόμενη σχολική χρονιά, τα σχολεία θα κλείσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ