ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ 70 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 71 ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ

Ήταν όλοι άνδρες. Από εκεί και πέρα​​, οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι κατά κάποιο τρόπο είχαν στερηθεί  κάτι που θα έπρεπε να είχαν. Η στάση τους αυτή δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.

Έχει διαμορφωθεί από τον πολιτισμό μας, με την πάροδο του χρόνου και από γενιά σε γενιά διαιωνίζονται άσχημες ιδέες και στερεότυπα. Ο Elliot Rodger είναι απλώς ένας ακόμη μαζικός δολοφόνος που νομίζει ότι του χρωστούσαν κάτι, και απαιτεί την τιμωρία.

Αντί να καταλάβει ότι ίσως να μην επικοινωνούσε με τις γυναίκες σωστά, τις θεώρησε υπεύθυνες για την έλλειψη ενδιαφέροντος που έδειχναν στο πρόσωπό του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών όμως δεν είναι κακοί.  Δεν είναι σωστό να  δυσφημίζουμε ένα ολόκληρο φύλο. Αλλά η κουλτούρα μας, που διαιωνίζει αυτή τη στάση ανάμεσα σε μια μικρή μειοψηφία ανδρών, πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε όλοι, άνδρες και γυναίκες, να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και να επικοινωνούν με τους γύρω τους.

Αν δεν διδάξουμε στα παιδιά όταν είναι μικρά, ότι η κοινωνία δεν είναι αυτή που τους χρωστάει, αλλά οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να επικοινωνούν επιτυχημένα με τον κόσμο γύρω τους, πράξεις -όπως αυτή του Elliot Rodger – θα συνεχίζουν να δηλητηριάζουν την κοινωνία μας.

upworthy.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ