ΈΝΟΧΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

808Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology, ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για συμπτώματα αλλεργικής δερματίτιδας, καθώς και για την αύξηση των παθήσεων που οφείλονται στα βλαβερά μέταλλα, όπως το χρώμιο και το νικέλιο, από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Στη νέα έρευνα με επικεφαλής τον δρ Jacob Thyssen συμμετείχαν ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Gentofte (επίσης στη Δανία), την σχολή Ιατρικής Loma Linda στην Καλιφόρνια και την αντίστοιχη Σχολή του Arizona College.

Σκοπός τους ήταν να επιβεβαιώσουν τις υπάρχουσες θεωρίες αλλά και να καταλήξουν σε νέα συμπεράσματα σχετικά με την δερματίτιδα που προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα τόσο στα παιδιά, όσο και τους ενήλικες.

Ειδικά η ευαισθησία στο νικέλιο εμφανίζεται στα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο σε ποσοστό 33%.

Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική για τους γιατρούς, ιδιαίτερα κατά την αξιολόγηση ασθενών με δερματίτιδα στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια, το στήθος ή τους μηρούς, σημεία που σώματος που εκτίθενται ή έρχονται τακτικά σε επαφή με κινητά τηλέφωνα.

Με την αυξανόμενη χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων παρόμοιων συσκευών, οι παιδίατροι πρέπει να περιμένουν περισσότερες περιπτώσεις αλλεργικής δερματίτιδας”, υποστηρίζει η δρ Mary Cataletto, καθηγήτρια Κλινικής Παιδιατρικής, στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Stony Brook και παιδιατρική πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Winthrop University.

onmed.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com