ΔΕΧΘΗΚΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΑΗΘΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΣΠΗΣ

Δήλωση Δημήτρη Παπαδημόπουλου με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.press-a.gr

παπαδημοπουλος (Αντιγραφή)Δέχθηκα πρωτοφανή, αήθη και απρόκλητη επίθεση λάσπης από ιστοσελίδα της Λάρισας. Ο συντάκτης του συγκεκριμένου λίβελου, καταργώντας κάθε στοιχειώδη κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και καταγράφοντας αποκυήματα της προσωπικής του φαντασίας, «φωτογράφησε» με σαφή τρόπο το πρόσωπό μου, μέσα από ένα κατάπτυστο κείμενο στο οποίο προσβάλλεται βάναυσα η τιμή και η υπόληψή μου.

Μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο του φερόμενου ως «δημοσιογράφου» (η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας με σημερινή της αυθόρμητη ανακοίνωση καταδίκασε το δημοσίευμα και ξεκαθάρισε πως ο εν λόγω συντάκτης δεν αποτελεί μέλος της), υπήρξε υβριστικό κατασκεύασμα, που κάποιος ή κάποιοι διοχέτευσαν στις αρχές τις εβδομάδας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με μοναδικό στόχο να πλήξουν το πρόσωπό μου.

Ωστόσο, ο συντάκτης όχι απλά θεώρησε περιττό να επικοινωνήσει μαζί μου ώστε να ενημερωθεί και να λάβει τις απαραίτητες εξηγήσεις, αλλά ως άλλος αυτόκλητος εισαγγελέας, με παρουσίασε ψευδώς ως έναν εν δυνάμει εκβιαζόμενο πολιτικό, αμφιβόλου ηθικής και με συνέδεσε με άλλα δημοσιεύματα ιδίου χαμηλού επιπέδου, τα οποία κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας από άλλα μέσα ενημέρωσης. Παρά δε, τις αλλεπάλληλες οχλήσεις από την πλευρά μου, το μέσο αρνήθηκε να αποσύρει το δημοσίευμα να και ζητήσει συγνώμη ως όφειλε.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην υπόληψή μου, να κλονίσει την οικογενειακή μου γαλήνη και να δημιουργήσει γύρω από το πρόσωπό μου μία νοσηρή παραφιλολογία, η οποία όμως επ’ ουδενί συνάδει με τον δημόσιο  και ιδιωτικό μου βίο όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που έγινα γνώστης της επίθεσης στο πρόσωπό μου, επισκέφθηκα τους εισαγγελικούς λειτουργούς, ζητώντας την αυτονόητη προστασία από εκείνους  θέλησαν να με βλάψουν. Η δικαιοσύνη έχει ήδη αναλάβει αυτό το σκέλος της ιστορίας και πολύ σύντομα οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν.

Δυστυχώς όμως, είμαι υποχρεωμένος να πράξω ακριβώς το ίδιο τόσο για τον συντάκτη του ανεκδιήγητου «ρεπορτάζ», όσο και για τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη – εκδότη του μέσου. Να βρεθούν κι εκείνοι ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξηγήσουν, γιατί απρόκλητα και ελαφρά τη καρδία, επιχείρησαν να ισοπεδώσουν μέσα σε μερικές εκατοντάδες λέξεις, τη δημόσια και οικογενειακή ζωή ενός ανθρώπου που ουδέποτε προκάλεσε με τις πράξεις ή τα λεγόμενά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ