ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜεγάλη  επιτυχία σημείωσε το 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα « Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο , στο αμφιθέατρο της  Δημόσιας Βιβλιοθήκης  Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου τους , μικροί μαθητές από κάθε γωνιά του νομού , επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία , μίλησαν με συντοπίτες συγγραφείς , ποιητές και λαογράφους , χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μαγείρεψαν  ντόπιες συνταγές των γιαγιάδων  τους , που τα ίδια τα παιδιά συγκέντρωσαν.

Το αποτέλεσμα του προγράμματος που παρουσιάστηκε ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους  που κατέκλυσαν το χώρο του αμφιθεάτρου για να παρακολουθήσουν το πρωτόγνωρο αυτό συνέδριο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑκολούθησε βιωματική δράση για μαθητές , γονείς  και εκπαιδευτικούς, μέσα από την οποία αναδείχτηκε το Ιστορικό  Κέντρο της  Λάρισας, ενώ το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο  ίδρυσης  ενός νέου Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Περιβάλλον, παράδοση , εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου , ενεργοποιούμαι για το μέλλον του».

 

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο για τον πολιτισμό συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή  Δ/νση  Εκπ/σης Θεσσαλίας και τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης  Λάρισας.

Ειρήνη  Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ