62ΧΡΟΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ 17.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 162 ΗΜΕΡΕΣ

102Ο παγκοσμίου φήμης Ρώσος ταξιδιώτης και λάτρης της περιπέτειας, Fedor Konyukhov, ο οποίος βρισκόταν από το Δεκέμβρη σε ένα μοναχικό ταξίδι κωπηλασίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφτασε στις ακτές της Αυστραλίας, ολοκληρώνοντας την περιπέτεια του και κάνοντας το  ρεκόρ των 162 ημερών.

Ο Konyukhov ξεκίνησε από το λιμάνι της Χιλής, Concon, στις 22 Δεκεμβρίου, 2013 και τερμάτισε στην ανατολική πόλη της Αυστραλίας Mooloolaba, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ στις 31 Μαΐου 2014.

Ο ταξιδιώτης έγραψε στο blog του ότι κάλυψε απόσταση μεγαλύτερη από 17.408 χιλιόμετρα, στην κωπήλατη βάρκα του «Τουργκογιάκ», διασχίζοντας τον ωκεανό μόνος, χωρίς να μπει σε λιμάνια και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

“Στην αρχή ήταν δύσκολο, ύστερα έγινε δυσκολότερο,” είπε ο Konyukhov. “Κάθε μέρα προσπαθούσα να ταξιδεύω για 18 ώρες, κοιμόμουν για 20-25 λεπτά, και όχι περισσότερο από 2,5 ώρες την ημέρα.”

Είπε ότι ο καιρός ήταν ευνοϊκός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. «Απέφυγα όλους  τους μεγάλους τυφώνες. Η βάρκα δεν αναποδογύρισε ποτέ … “, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της μικρής πόλης Μουλουλάμπα (4.000 κάτοικοι) για να υποδεχθούν τον ταξιδιώτη.  Ανάμεσά τους ήταν ο Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία, Vladimir Morozov, ο οποίος μετέφερε και  τα συγχαρητήρια του Ρώσου προέδρου.

rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ