ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ανακοίνωση της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία»

οικολογικη θεσσαλιαΗ υιοθέτηση, κατά την πρόσφατη σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων της Ε.Ε., της παραπλανητικής πρότασης της Ελληνικής Προεδρίας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.)- κοινώς μεταλλαγμένα- με την οποία ανοίγει η κερκόπορτα για καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στις χώρες της Ε.Ε., συνιστά μια δυσμενή εξέλιξη για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να αναλάβουμε πρωτοβουλία σε κάθε επίπεδο και με κάθε θεμιτό μέσο, ώστε να μην επικυρωθεί η πρόταση από το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. ή και από το Ευρωκοινοβούλιο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις για τη χώρα μας και φυσικά για τη Θεσσαλία, αφού εκτός των άλλων, θα ακυρώσει στην πράξη όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν τα υπάρχοντα ποιοτικά τοπικά προϊόντα μας, αλλά και όλα όσα ακόμη μπορούμε να τα καταστήσουμε επώνυμα.

Από την πλευρά της, η «Οικολογική Θεσσαλία» έχοντας θέσει το θέμα των Γ.Τ.Ο. κατά την προεκλογική περίοδο των περιφερειακών εκλογών, και δεδομένου πως μέλη της υπήρξαν πρωτεργάτες στο κίνημα κατά των μεταλλαγμένων, θεωρεί θετικό το γεγονός ότι το θέμα περιήλθε και στα ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Αρχής, την οποία και θα συνδράμουμε με προτάσεις και δράσεις στις πρωτοβουλίες, τις οποίες και από κοινού μπορούμε να αναλάβουμε για την αντιμετώπιση του θέματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ