ΒΟΛΕΣ ΕΚΛ ΚΑΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ

εκλ1Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, η οποία συντονισμένη με την γενικότερη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της μεγαλοεργοδοσίας, προχωρά σε συνεχείς απολύσεις, εκβιάζοντας και μ’ αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών.

Οι εργαζόμενοι στο Οινοποιείο δεν αποτελούν «βάρος», αλλά είναι διαχρονικά οι βασικοί συντελεστές της παραγωγικής λειτουργίας του Οινοποιείου, το οποίο επί δεκαετίες γνωρίζει μια ανοδική πορεία, με κέρδη, εξασφαλίζοντας την απορρόφηση των σταφυλιών των συνεταιρισμένων αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής.

Κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα έχει το Οινοποιείο, από τις μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει η διοίκησή του ή τις απολύσεις. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι αμπελοκαλλιεργητές και έχουν υποχρέωση να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να αξιώσουν από το Δ.Σ να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων και να σταματήσει τις πιέσεις για μειώσεις μισθών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, να μην φοβούνται και να αντιδράσουν αγωνιστικά και ενωμένοι, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημά τους, να μην δεχτούν υπογραφή ατομικών συμβάσεων και μειώσεις μισθών.

Καλεί επίσης εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τυρνάβου να στηρίξουν τους εργαζόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ