ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Erasmus_logoΤις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για υπόθεση που αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus. Η ζημιά για το Πανεπιστήμιο ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα Erasmus. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά δαπάνης για τη συμμετοχή του στα εν λόγω προγράμματα κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους 2010 έως 2013.

Για άμεση συνέργεια στην υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη συνεργάτες του στο ΑΠΘ, όπως επίσης η σύζυγός του και ο πεθερός του.

Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν προς είσπραξη δαπάνες που αφορούσαν αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί στο ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα, αλλά για διαφορετικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, η οποία κίνησε τη διαδικασία της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο καθηγητής έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που φέρεται ότι εισέπραξε παράνομα.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ