Η. ΔΙΩΤΗ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ

μεταλλαγμενα1Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση των μονίμων εκπροσώπων των κρατών στην ΕΕ για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Ηρώ Διώτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σήριαλ των μεταλλαγμένων συνεχίζεται με την Ελληνική Προεδρία να παίρνει ουσιαστικά άλλη μια πρωτοβουλία για καλλιέργεια μεταλλαγμένων, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη.

Η απόφαση των μονίμων εκπροσώπων των κρατών στην ΕΕ είναι θετική και ομόφωνη και ανάβει  πράσινο φως για την καλλιέργειά τους, αγνοώντας τόσο τα συμφέροντα των αγροτών, όσο και τη θέληση των καταναλωτών. Άμοιρη ευθυνών βεβαίως δεν είναι ούτε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς διά των εκπροσώπων της κκ. Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συναίνεσε και συνδιαμόρφωσε αυτή την απόφαση.

Η καλλιέργεια μεταλλαγμένων είναι μια καταστροφική επιλογή τόσο για την παραγωγή όσο και για την διατροφή και τους μόνους που ευνοεί είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά αντίθετος στην είσοδο των μεταλλαγμένων στην χώρα μας και θέτει ως προτεραιότητα την ποιοτική γεωργία (ποιοτικά, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα) με ολική απαγόρευση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλία οφείλουμε ως Περιφέρεια να πάρουμε πρωτοβουλίες πριν τις 12/06 όπου θα γίνει στο Λουξεμβούργο η Σύνοδος των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ η οποία θα επικυρώσει τη σχετική απόφαση, ώστε να καταστήσουμε σαφές πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλο ένα χτύπημα στην αγροτική μας παραγωγή και τη διατροφική μας ασφάλεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ