ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤO STREET VIEW

BGRΗ Google πρόκειται λίαν συντόμως να διαθέσει την υπηρεσία τρισδιάστατης περιήγησης στους δρόμους της Ελλάδας. Η υπηρεσία Street View αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, οπότε θα αποσαφηνιστεί εάν τα αυτοκίνητα της Google με την ειδική σήμανση έχουν διατρέξει τους ελληνικούς δρόμους ανά την επικράτεια.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ήδη από τον Νοέμβριο του 2013 κρίνει ότι η παροχή της εικονικής περιήγησης στους δρόμους ελληνικών περιοχών είναι σύμφωνη με τον νόμο, υπό όρους.

Η συλλογή φωτογραφιών από τους ελληνικούς δρόμους είχε σταματήσει τον Μάιο του 2009, αφού η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητούσε περισσότερες διαβεβαιώσεις από την Google για τους σκοπούς της συλλογής και της επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Ωστόσο, η συλλογή φωτογραφιών συνεχίστηκε τον Απρίλιο 2011, αφού η Google απάντησε στα αιτήματα της Αρχής. Η Google διαβεβαίωνε πάντως τότε πως, «παρότι πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε και για το Street View, δεν θα λανσάρουμε το Street View στην Ελλάδα και συνεπώς οι εικόνες τις οποίες θα συλλέξουμε δεν θα δημοσιευτούν».

Τελικά, η συλλογή φωτογραφιών για την δημιουργία των Χαρτών της Google και για την υπηρεσία πλοήγησης έγινε επιτρεπτή από την Αρχή.  

Τον Φεβρουάριο και στην συνέχεια τον Αύγουστο του 2013 η Google επανέρχεται ενημερώνοντας την Αρχή ότι προτίθεται να διαθέσει την υπηρεσία τρισδιάστατης περιήγησης στους δρόμους της Ελλάδας, το Google Street View. Ταυτόχρονα, παρουσίαζε τους τρόπους με τους οποίους θα ικανοποιούσε το δικαίωμα αντίρρησης που διατηρούν όσοι μπορεί να εμφανίζονται, οι ίδιοι, το αυτοκίνητο ή το σπίτι τους, στο Street View. 

  • Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει ηλεκτρονικά ότι δεν είναι επαρκής η θόλωση προσώπου, ή η πινακίδα οχήματος του ίδιουή και τρίτου ατόμου, αφού όμως δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους -σημειώστε πως, οι φωτογραφίες προσώπων και πινακίδων είναι μόνιμα θολωμένες στο Street View οπουδήποτε.
  • Ακόμα, θα μπορεί κανείς να ζητήσει να γίνει θόλωση της φωτογραφίαςτου δικού του σπιτιού.
  • Η Google θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα αυτά μέσα σε πέντε ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα πρέπει να εντοπίσει την εικόνα στο Street View και να αναφέρει ότι το θόλωμα δεν είναι ικανοποιητικό επιλέγοντας «Αναφορά προβλήματος» κάτω δεξιά στο παράθυρο της εικόνας.

Σημειώστε πως η Google έχει ξεκινήσει ήδη την προσθήκη εικονικών περιηγήσεων στο εσωτερικό κτιρίων και προτείνει σε επιχειρήσεις να καλέσουν έναν συνεργαζόμενο φωτογράφο της για λήψεις ώστε να αποκτήσουν την δυνατότητα οι δυνητικοί πελάτες τους να κάνουν μια περιήγηση 360° της επιχείρησής τους στην Αναζήτηση Google, στους Χάρτες Google και στο Google+. Στις 5 Ιουνίου θα μάθουμε εάν και αυτή η υπηρεσία θα διατεθεί στην Ελλάδα.

tech.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ