Ο  ΜΟΥΣΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΤΗ  ΣΥΡΟ

moysikos (Αντιγραφή)Για την αρχόντισσα των Κυκλάδων τη Σύρο που γοητεύει με το ξεχωριστό χρώμα της, αναχωρεί την ερχόμενη  Πέμπτη η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, όπου θα λάβει μέρος στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Χορωδιών Ερμούπολης 2014. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στην Ερμούπολη με τα υπέροχα νεοκλασικά μέγαρα και αρχοντικά, τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και τα παλιά βιομηχανικά συγκροτήματα.

Η χορωδιακή αυτή συνάντηση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Μουσικό Όμιλο Σύρου. Θα εμφανιστούν οι Μικτές Χορωδίες του Μουσικού Ομίλου Σύρου, της Λαμίας, της Λευκωσίας της Κύπρου και τέλος η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας.

Η χορωδία του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Χρήστου Κτιστάκη θα δώσει συναυλία στο θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» που βρίσκεται στη πρωτεύουσα του νησιού. Τo Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», είναι ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Σύρου και τον πολιτισμό της. Είναι δε πολύ διαδεδομένη η άποψη, ότι αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Το έμβλημα της πολιτιστικής ανάπτυξης της Ερμούπολης, κατασκευάστηκε το 1862-1864 σε σχέδια του διάσημου ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και η σχεδίαση του είναι επηρεασμένη από τέσσερα τουλάχιστον ιταλικά πρότυπα. Η λειτουργία του άρχισε στις 20 Απριλίου 1864, με το Ριγκολέτο του Βέρντι.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας περιλαμβάνονται έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου της χορωδιακής μουσικής. Περιλαμβάνονται οι άριες «Scorento Uniti» και «Zitti-Zittι» από την όπερα Ριγκολέτο, το έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Απόλλων.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 η χορωδία του Συλλόγου από κοινού με τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου θα ψάλουν στη Θεία Λειτουργία, συνοδεία οργάνου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Πλούσιου, που είναι ο πολιούχος της Ερμούπολης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ