ΣΤΕΛΙΟΣ  ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΘΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

ροντ1 (Αντιγραφή)Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου η συνάντηση των μελών της αυτοδιοικητικής παράταξης «Δράση Πολιτών» για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και για τη  χάραξη της περαιτέρω πορείας του συνδυασμού.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Στέλιος Ροντούλης, αναλύοντας τις βασικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ανθρώπους που ήθελαν να γκρεμίσουν και όχι να χτίσουν για το καλό του τόπου. Αντιμετωπίσαμε ανθρώπους που λειτουργούσαν ως ανεμιστήρες λάσπης και συκοφαντιών, που επεδίωκαν να  σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη υποψηφίων, αδιαφορώντας για την ύπαρξη παιδιών, οικογενειών ή για το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

ροντ2 (Αντιγραφή)Πλην όμως όλων αυτών, είδαμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας και μια πραγματικά προμελετημένη επιχείρηση μαζικού εκμαυλισμού συνειδήσεων μέσω αγοροπωλησίας ψήφων, πράγμα που άφησε άφωνο και εμβρόντητο τον κόσμο του Τυρνάβου, καθόσον αλλοίωσε ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Άλλοι έπρεπε να ήταν οι αντίπαλοι στη δεύτερη Κυριακή και άλλοι τελικά βρέθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε εκτρωματικά πολιτικά αποτελέσματα που πολύ γρήγορα θα αποδώσουν αρνητικούς καρπούς στον τόπο.

Παρόλα αυτά, η «Δράση Πολιτών» πανθομολογουμένως έκανε έναν έντιμο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, προβάλλοντας τον προγραμματικό της λόγο, κατοχυρώνοντας την ανεξαρτησίας της έναντι οιουδήποτε κομματικού μηχανισμού και διεκδικώντας την θετική ψήφο των πολιτών. Έτσι, αποκόμισε ουσιαστικά μια στρατηγική νίκη, μολονότι έχασε μια τακτική μάχη, αφού εδραιώθηκε με ηθικές παρακαταθήκες στη συνείδηση των πολιτών και κέρδισε οκτώ τοπικούς συμβούλους (μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο του Βρυοτόπου), μαζί με τρεις δημοτικούς συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ροντούλης πρότεινε τα μελλοντικά βήματα της παράταξης και η εισήγησή του έγινε ομοφώνως αποδεκτή. Συγκεκριμένα, δημιουργείται μια   «σκιώδης  Δημοτική Ομάδα» 25 μελών, η οποία θα συνεδριάζει κάθε μήνα, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις επί των θεμάτων που θα απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου. Δεύτερον, μια φορά κάθε τρίμηνο θα συνέρχεται η Ολομέλεια του Συνδυασμού για μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και, κυρίως, για να αναπτύσσεται μια διαδικασία αλληλοτροφοδότησης πληροφοριών μεταξύ των δημοτικών – τοπικών συμβούλων και της ευρύτερης κοινωνίας. Τρίτον, στα τέλη κάθε έτους η παράταξη θα οργανώνει μια ανοικτή σε όλους κοινωνική εκδήλωση για τη σύσφιγξη των διαπροσωπικών δεσμών μεταξύ των μελών της και για την συγκέντρωση πόρων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κοινωφελείς δράσεις. Και τέταρτον, ένα έτος προ των επομένων δημοτικών εκλογών, θα συγκεντρωθεί το σύνολο των ανθρώπων της παράταξης, για να εκλέξει τον επικεφαλής που θα ηγηθεί της «Δράσης Πολιτών» στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

 

Με βάση τις εξελίξεις αυτές, φαίνεται ότι η «Δράση Πολιτών» ήρθε για να μείνει και δεν αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο στην τοπική πολιτική σκηνή του Τυρνάβου. Μάλιστα, όπως λέγεται από την επιτελική ομάδα του πολιτικού σχεδιασμού της παράταξης, ο επικεφαλής, κ. Στέλιος Ροντούλης, δεσμεύτηκε να ασκεί καθόλη τη διάρκεια της πενταετίας μια δυναμική και εποικοδομητική αντιπολίτευση από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό όλων των τοπικών κοινοτήτων, τιμώντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που επέλεξαν τη «Δράση Πολιτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ