FBI : Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

67Το FBI έχει κάνει μήνυση εναντίον ενός Ρώσου που πιστεύουν ότι βρίσκεται πίσω από το κακόβουλο λογισμικό που εξαφάνισε εκατομμύρια δολάρια από τα θύματά του σε όλο τον κόσμο.

Ο υποτιθέμενος διαχειριστής είναι ο Evgeniy Bogachev, 30 ετών, από την Ανάπα της Ρωσίας, ο οποίος σύμφωνα με το FBIείναι αρχηγός μιας σφιχτά δεμένης συμμορίας εγκληματιών του κυβερνοχώρου που έχει έδρα τη Ρωσία και την Ουκρανία, και η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη λειτουργία δύο κακόβουλων λογισμικών,  τόσο του Game Over Zeus, όσο και του Cryptolocker.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) στη Βρετανία προειδοποιεί τους πολίτες ότι έχουν δύο εβδομάδες για να σώσουν τους υπολογιστές τους από το ισχυρό κακόβουλο λογισμικό, και γίνεται μια προσπάθεια εκπαίδευσης των καταναλωτών για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των μολυσμένων υπολογιστών .

“Το σχέδιο είναι να επιτεθούμε στο παράσιτο δυνατά για δύο εβδομάδες, έτσι ώστε οι στόχοι διάδοσης να περιοριστούν όταν οι επιθέσεις υποχωρήσουν , ” ανέφερε ο Lamar Bailey, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης ασφάλειας σε εταιρεία λογισμικού.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την επιτυχία του FBI στις ΗΠΑ να διακόψει ένα δίκτυο hacking, καθιστώντας τις ενημερώσεις ασφαλείας από τους χρήστες ιδιαίτερα αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ