ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

δημοτικο συμβουλιο τυρναβουΤη δική του απάντηση στα όσα ανέφερε χθες ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης για το θέμα της μη χορήγησης βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας σε όσους οφείλουν χρήματα στο δήμο ή τη ΔΕΥΑΤ, αλλά και για το σταμάτημα της αποκομιδής απορριμμάτων τις Κυριακές στο κέντρο του Τυρνάβου αμέσως μετά τη 2η Κυριακή των εκλογών έδωσε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Τυρνάβου με επιστολή του στην “Ελευθερία”.

Με την απάντησή του όμως για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει νομική βάση πίσω από την εντελώς παράνομη ενέργεια της μη χορήγησης βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, ενώ και για την αποκομιδή αποδεικνύει περίτρανα ότι τη σταμάτησε επειδή έχασε τις εκλογές.

Πρόκειται για απάντηση που προκαλεί γέλια αφού για το θέμα της αποκομιδής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ο κ. Σαρχώσης αγνοεί προφανώς πως από τα μέσα του έτους 2011, όταν άρχισε να ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο και για τους δημοτικούς υπαλλήλους, απαγορεύτηκε στους Δήμους η Κυριακάτικη εργασία, η οποία μάλιστα δεν πληρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως μη νόμιμη δαπάνη.

Η δική μας όμως Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους εκάστοτε εποχιακούς υπαλλήλους της καθαριότητας, αποφάσισε τότε να διατηρήσει τα προγράμματα καθαριότητας της Κυριακής, πληρώνοντας οι αντιδήμαρχοι από την τσέπη τους,  τους υπαλλήλους, προκειμένου να γίνεται η καθαριότητα την Κυριακή. Παράνομο μεν ηθικό δε για την καθαριότητα της πόλης μας την Κυριακή. Με το πέρας όμως των εκλογών κ. Σαρχώση αυτήν η παρανομία δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθ’ ότι μια νέα δημοτική αρχή έχει την ευθύνη των δημοτικών πεπραγμένων και φυσικά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε παρανόμως να πληρώνουμε τους υπαλλήλους από την τσέπη των αντιδημάρχων αλλά και να εργάζονται σε καθεστώς παρανομίας. Μόλις αναλάβετε εσείς τις τύχες της καθαριότητας, έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε στους δημότες την ποιότητά σας στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Δηλαδή ο κ. Μαλάκος παραδέχεται ότι σταμάτησε την αποκομιδή επειδή έχασε τις εκλογές και κατά συνέπεια σταμάτησε να παρανομεί, αφού όλα τα άλλα είναι απλά λόγια του αέρα.

Μάλιστα πουθενά στην απάντησή του δεν μας λέει ότι στην επιστολή του δήμου προς τους επαγγελματίες του κέντρου για το σταμάτημα της  αποκομιδής αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αυτό γίνεται επειδή δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό.

Σε ότι αφορά τη μη χορήγηση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας σε δημότες, οι οποίοι οφείλουν είτε μισθώματα είτε αρδευτικά τέλη είτε τέλη ύδρευσης είτε άλλα τέλη στον Δήμο ο κ. Μαλάκος τονίζει ότι: « όλα τα χρόνια έγινε προσπάθεια και νοικοκυρεύτηκε ο Δήμος, αποπληρώνοντας στο έπακρο τα χρέη που η προηγούμενη δική σας Δημοτική Αρχή μας κληροδότησε. Μάλιστα, τακτοποιήσαμε είτε με ρυθμίσεις είτε με αποπληρωμές τα έσοδα του Δήμου, εισπράττοντας ανεξόφλητες υποχρεώσεις ετών, που ποτέ εσείς δεν φροντίσατε να τακτοποιήσετε, αλλά αφήνατε μερικούς δημότες να ζουν και να διαβιούν εις βάρος άλλων συνδημοτών μας. Και είναι πραγματικά άδικο κάποιοι αγρότες μας για παράδειγμα να ποτίζουν, δίχως να πληρώνουν και να θέλουν να εισπράττουν κοινοτικές επιδοτήσεις. Εμείς λοιπόν, επειδή πρεσβεύουμε την ισοτιμία και την ισοπολιτεία, θεωρούμε πως όταν κάποιος θέλει να εισπράξει κοινοτικές επιδοτήσεις πρέπει πρώτα να έχει εξοφλήσει ή να έχει τουλάχιστον ρυθμίσει τις οφειλές του στον Δήμο».

Δυστυχώς ο κ. Μαλάκος δεν αναφέρει λέξη για την παρανομία που διαπράττει, ούτε και για τις υποδείξεις που του κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλώντας τον να δώσει βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα από το αν οφείλουν ή όχι, ενώ μέσα σε λίγες γραμμές κειμένου από τη μία μας λέει ότι δεν θέλει να παρανομεί συνεχίζοντας την αποκομιδή τις Κυριακές και από την άλλη αφήνει να εννοηθεί ότι συνεχίζει να παρανομεί για τις βεβαιώσεις στο όνομα της δήθεν ισονομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ