ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς και Εύβοιας

ενωσηΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει την απόλυση του δημοσιογράφου Ευάγγελου Σαμαρά (οικογενειάρχη, πατέρα νεογέννητου παιδιού) από την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» Τρικάλων με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής αδυναμίας του μέσου να τον πληρώσει.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον τύπο, είναι τα θύματα μιας εξοντωτικής πολιτικής, στην οποία κυβέρνηση και εκδότες συμβαδίζουν χέρι – χέρι, με κύριο σκοπό την επιβολή εκφοβισμού και αντεργατικών μέτρων σε βάρος των συναδέλφων.

Ο χώρος της Ενημέρωσης πληρώνει  βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει οι συντάκτες να γίνουν από την εργοδοσία αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους και θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, το δικαίωμά τους στην εργασία.

Τέλος, καλεί τη διεύθυνση της εφημερίδος να ανακαλέσει την απόφασή της και να επιστρέψει στην εργασία του ο συνάδελφος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ