ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

609Σειρά νέων ακινήτων μεταφέρεται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στο νέο πακέτο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ξενοδοχεία Ξενία αλλά και εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται και ορισμένα που παράγουν ήδη εισόδημα όπως

το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, έκταση 383 στρεμμάτων στο Μαύρο Λιθάρι Σουνίου (που στεγάζει το ξενοδοχείο Cape Sounio της αλυσίδας Grecotel), 176 στρέμματα μεταξύ Αγίου Κοσμά και «Αστέρια» Γλυφάδας, το δικαίωμα παραχώρησης της μαρίνας Ζέας (ήδη βρίσκεται υπό τη διαχείριση ιδιώτη), κλπ.

Στο νέο πακέτο ακινήτων περιλαμβάνονται, επίσης, ξενοδοχεία Ξενία, ένα σημαντικό ακίνητο που διαθέτει το δημόσιο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης (επιφάνειας 1.000 τ.μ. στο δεύτερο όροφο συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων), καθώς και δύο γεωτεμάχια του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για έκταση σε τμήμα της οποίας λειτουργούν οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας. Μεταβιβάζονται, επίσης, στο ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο «Πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας» στον Όλυμπο Πιερίας (21.230 τ.μ.), τρία ακίνητα στην περιοχή Αμπελόκηποι Ιωαννίνων, που επίσης ανήκουν σε φορείς του υπουργείου Υγείας και αντίστοιχη έκταση στην Κέρκυρα.

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρεται και το τουριστικό συγκρότημα του Ξενία Ναυπλίου (τρία κτίρια και συγκεκριμένα το Ξενία Palace Ακροναυπλίας, το Ξενία Amphitrion επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων και το Ξενία Ναυπλίου Α’) καθώς και το Pavillon Ξενία της Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Μεταβίβαζονται, επίσης, άλλα 40 ακίνητα ανά την Ελλάδα (Ρόδο, Σαντορίνη, Μεσολόγγι, κλπ) καθώς και ένα ακόμα ακίνητο στην Πλάκα.

Πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ