ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

234Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι οι άνθρωποι στην υποσαχάρια Αφρική δαπανούν περίπου 40 δισεκατομμύρια ώρες το χρόνο για συλλογή νερού, και αυτό που βρίσκουν συχνά δεν είναι πόσιμο. Περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από νόσους που σχετίζονται με το νερό.

Είναιδυνατότονερόναεμφανιστείαπότοπουθενά;

Σχεδιασμένο από τον ArturoVittori, βιομηχανικό σχεδιαστή, και το συνάδελφό του AndreasVogler, το WarkaWater είναι μια φθηνή, εύκολη συναρμολογούμενη κατασκευή που δίνει γαλόνια φρέσκου νερού από τον …αέρα.

Περίπου 9 μέτρα ψηλός, ο πύργος σε σχήμα βάζου είναι κατασκευασμένος από ελαφρές βέργες Juncus, που είναι προσεκτικά πλεγμένες ώστε να συνεχίζουν να στέκονται ακόμα και όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι, και ταυτόχρονα να εξακολουθούν  να επιτρέπουν στον αέρα να περνά από μέσα τους.

Αυτό το άκαμπτο περίβλημα συγκρατεί ένα νάιλον ή από πολυπροπυλένιο δίκτυ που συλλέγει τα σταγονίδια που σχηματίζονται στην επιφάνεια του. Καθώς ο κρύος αέρας συμπυκνώνεται, τα σταγονίδια κυλούν προς τα κάτω σε ένα δοχείο, με αποτέλεσμα πόσιμο νερό να εμφανίζεται από το πουθενά.

Και άλλοι είχαν παρόμοιες ιδέες στο παρελθόν, αλλά το WarkaWater αποδίδει περισσότερο νερό για λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, ο πύργος μπορεί να παράγει πάνω από 25 λίτρα νερού την ημέρα, και επειδή η διαδικασία ενεργοποιείται από τις ριζικά διαφορετικές θερμοκρασίες μεταξύ ημέρας και νύχτας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην έρημο, όπου το φρέσκο ​​νερό μπορεί να βρεθεί πολύ πιο δύσκολα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ