ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ»

Ανακοίνωση του ΙΣΛ που λέει «ΟΧΙ στον μαρασμό του ΓΝΛ»

γνλΟ Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις πρακτικές των αλλεπάλληλων μετακινήσεων-αποσπάσεων γιατρών και ιδιαίτερα Γενικής Ιατρικής μέσα στην 5η ΥΠΕ, ώστε να καλύψουν τα διάφορα κενά που δημιουργούνται καθημερινά λόγω της βαριάς υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ.

Είναι απαράδεκτο οι γιατροί των ΚΥ να αποτελούν το «μπαλάκι» στα χέρια της Διοίκησης και να χρησιμοποιούνται για να «μπαλώσουν τις τρύπες» που δημιουργούνται από τις ελλείψεις γιατρών.  Ούτε είναι ηθικό από την άλλη μεριά να ξεσπιτώνονται κάθε τόσο και να δημιουργούνται πολλές φορές ανυπέρβλητα οικογενειακά προβλήματα, όταν μάλιστα έχουν διορισθεί σε ορισμένη οργανική θέση για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες  υγειονομικές ανάγκες.

Θεωρούμε πλέον την επίσπευση των προσλήψεων επικουρικών γιατρών ως μονόδρομο για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος.

Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζουμε επίσης την πλήρη αγανάκτησή μας για την κατάταξη του ΓΝΛ  σ’ αυτά με την χαμηλότερη αποδοτικότητα, σύμφωνα πάντοτε με χαλκευμένα στοιχεία που έδωσε η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ. Προφανώς άλλα κρύβονται πίσω από αυτήν την ιστορία και καλά θα κάνουν όσοι έχουν τέτοιες σκέψεις στο μυαλό τους να τις αποβάλλουν πάραυτα.

Απεναντίας, η πολύχρονη λειτουργία του ΓΝΛ και η προσφορά του στην περίθαλψη και στην εκπαίδευση έχει αναγνωρισθεί από το σύνολο των συμπολιτών μας και όχι μόνον. Χώρια δε που η λειτουργία αρκετών κλινικών του καθώς και της ΜΕΘ, είναι υποδειγματική και αξιοζήλευτη πανελλαδικά.

Συντασσόμαστε στο πλευρό της ΕΙΝΚΥΛ και καλούμε όλους τους φορείς αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες σε αυξημένη επαγρύπνηση και συσπείρωση σ’ ένα μέτωπο απέναντι σ’ αυτά τα επαίσχυντα μνημονιακά τερτίπια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ