ΣΟΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

998Ύπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο γγ της Χρυσής Αυγής και οι δύο βουλευτές, οι οποίοι έφθασαν μετά τις 12 το μεσημέρι  στο Κοινοβούλιο και εισήλθαν από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να προκαλέσει με την είσοδό τους στη Βουλή επιτιθέμενος φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη , μη με αγγίζει κανείς» την ώρα που οι χρυσαυγίτες στο περιστύλιο της Βουλής του φώναζαν ρυθμικά «άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής.

Την ίδια στάση τήρησε ο Νίκο Μιχαλολιάκος και εντός της αίθουσας της Ολομέλειας που ωρυόμενος έκανε λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος και μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Το πιο προκλητικό όμως έγινε έξω από τη Βουλή μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όταν οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες, κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής, τραγούδησαν από τα μεγάφωνα τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Κατά τη άφιξη των τριών βουλευτών στο Κοινοβούλιο ακολουθήθηκε το ειδικό σχέδιο της Φρουράς της Βουλής, σύμφωνα με την εντολή που είχε δώσει ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης για αυστηρή εφαρμογή και σεβασμό των δικονομικών κανόνων. Εκτός από την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή για το κοινό, για 10 λεπτά δεν επιτρεπόνταν να εισέλθουν στη Βουλή ούτε οι υπάλληλοι.

news.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ