ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

???????????????????????????????Συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Σερβίας, θα δοθεί την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 9 μ.μ στο «Χατζηγιάννειο». Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συμπαραστάτες της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, ο ΣΘΕΒ, ο Ε.Ε.Σ και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Τη συναυλία διοργανώνει ομάδα εθελοντών και εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα της οδού Παναγούλη 9, στη στοά, όπου συγκεντρώνεται και βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς, σε είδη (τρόφιμα, υλικά κλπ.) Ακόμη εισιτήρια θα πωλούνται και στο «Χατζηγιάννειο» την ημέρα της συναυλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, όσο είναι δυνατόν, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλον τον κόσμο και από την Unicef, για τους πλημμυροπαθείς στην Σερβία, στην Βοσνία και στην Ερζεγοβίνη. Πάνω από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί, 36.000 έχουν χάσει τα σπίτια τους, ενώ περίπου 6.000 φιλοξενούνται στο Βελιγράδι. Πάνω από 52 σχολεία έχουν καταστραφεί, από τα οποία τα 20 είναι δημοτικά, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις συνθήκες υγιεινής, στην ασφάλεια αλλά και στην διατροφή στην περιοχή. Εμείς καλούμε όλους τους φορείς αλλά και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, να συμβάλει σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και γίνεται μία ξεχωριστή συναυλία, όπου τα έσοδα της πρόκειται να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς. Η συναυλία θα γίνει στο Χατζηγιάννειο, την Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να συμβάλουν, είτε παρευρεθούν, είτε όχι. Γιατί από την ένωση των μικρών δυνάμεων της καθεμιάς και του καθενός μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Η κ. Νάνα Τζοκοβιτς εκ μέρους των διοργανωτών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζω στην Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια. Καλώ όλους τους Λαρισαίους, την Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στο Χατζηγιάννειο, να έρθουν να βοηθήσουν και αυτοί, με μία συμμετοχή, όση αυτοί κρίνουν ότι μπορούν να προσφέρουν, στη βοήθεια που όντως την χρειάζονται πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας. Στη συναυλία θα τραγουδήσει ο  Βασίλης Κούρτης, στο βιολί θα είναι ο Χρήστος Γκουλέτσιος  και στο πιάνο ο μόλις 7,5 ετών Έκτορας Καράντζιος-Παπαιωάννου».

Σημειώνεται ότι αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής όπως ο κ. Κίκιζας με το εργοστάσιο «Μέλισσα», και ο κ. Αδάμ με το νερό «Σαμαρίνα» έχουν ήδη αγκαλιάσει την προσπάθεια προσφέροντας αγαθά στους πληγέντες. Οι διοργανωτές ζητούν την όσο δυνατό ενεργότερη συμμετοχή των επιχειρηματιών της Θεσσαλίας για να μπορέσουν οι άνθρωποι στις χώρες αυτές να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα οι κυρίες Ίβανα Τους και Σλάτζανα Γιέβτοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ