ΑΓΓ. ΒΑΓΕΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

bagena (Αντιγραφή)Με αφορμή την επίσχεση που ξεκίνησαν οι γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και νεοεκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Λάρισας Αγγ. Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα που περνάει φέρνει στην επιφάνεια με οξύτατο τρόπο τα προβλήματα που η πολιτική αυτή έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί. Η υποχρηματοδότηση, τα τεράστια χρέη, η πρωτοφανής έλλειψη προσωπικού , η κακή συντήρηση των μηχανημάτων αφήνουν  τεράστια κενά για να μπορούμε να μιλάμε για ένα ανεκτό επίπεδο υγείας. Η χρεωκοπία των νοσοκομείων, το γιγάντεμα των ελλειμμάτων τους, έχουν βάλει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία τους. Τα περιβόητα ράντζα που τα βάφτισαν επικουρικές κλίνες παραμένουν.

Οι λιστες αναμονης για μια εξέταση κρατανε μηνες, εκτος κι αν επισκεφτεις τα απογευματινά ιατρεια, όπου ο ασφαλισμενος αναγκαζεται να βαλει βαθια το χερι στην τσεπη του, οπότε “θαυμα” παιρνεις αμεσως σειρά. Ολα αυτα δεν ειναι τυχαία. Είναι επιλογη τους να υποβαθμισουν την ποιοτητα της Δημοσιας υγειας για να σπρωξουν τους νοσηλευομενους στα νυχια των ιδιωτικων κλινικων Είναι υπόθεση όλων μας να καταλαβουμε ότι στις σημερινες συνθηκες κρισης του καπιταλιστικου συστηματος φορτωνουν ολα τα βαρη στους εργαζομενους και την κοινωνία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ