ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

theoxaris (Αντιγραφή)ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ζήτησαν και πήραν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών οι οποίοι μαζί με τον Β. Βενιζέλο στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα βρήκαν ανέξοδα το εξιλαστήριο θύμα για τη μεγάλη ήττα των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.

Και είναι σίγουρα το εξιλαστήριο θύμα ο κ. Θεοχάρης αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ουδέποτε έκανε μόνος του την όποια κίνηση στη θέση που κατείχε, χωρίς να έχει πάρει εντολή από τους κυβερνώντες και χωρίς να παρεκκλίνει ούτε μία μοίρα από τις κατευθύνσεις που ορίζουν οι νόμοι που ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Γιατί όμως παραίτησαν τον κ. Θεοχάρη;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη επειδή είναι εκείνο το πρόσωπο που ούτε κατείχε ούτε πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον κάποια θέση βαστάζου για τα δύο κόμματα. Κατά συνέπεια, επειδή ήταν και εκείνο το πρόσωπο που είχε συνδέσει το όνομά του με την πλέον σκληρή φορολόγηση των πολιτών, όχι επειδή το ήθελε ο ίδιος, αλλά επειδή είχε ως υπάλληλος πάρει εντολή από τον υπουργό Οικονομικών και των πρωθυπουργό, με την παραίτησή του θέλησαν να του φορτώσουν όλα όσα εκείνοι κοστούμια έραψαν σε βάρος του λαού.

Ποιος λοιπόν από τους κυβερνώντες έχει την τσίπα να μας πει τι αυτοβούλως έκανε ο κ. Θεοχάρης και σήμερα του ζητήθηκε η παραίτηση;

Ποιανού τις εντολές παράκουσε ο κ. Θεοχάρης και του ζητήθηκε η παραίτηση;

Τι θα αλλάξει αν στη θέση του κ. Θεοχάρη έλθει κάποιο άλλο πρόσωπο;

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει πολιτική η γενική γραμματεία εσόδων και να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις;

Θα αλλάξει κάτι στην πολιτική των δανειστών μας που επιβάλουν στη χώρα, μέσω των πειθήνιων οργάνων τους Σαμαρά και Βενιζέλου;

Διαπίστωσαν μήπως οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο κ.

Θεοχάρης και ζήτησαν την παραίτησή του, ή επειδή είδαν τη σπάθη της ήττας πάνω από τα κεφάλια τους βρήκαν το θύμα για να σώσουν τα τομάρια τους.

Δυστυχώς όμως, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Θεοχάρης δεν έκανε κανένα λάθος στη δουλειά του, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τη χώρα κυβερνούν ανθρωπάκια που επειδή δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι εφαρμόζουν λανθασμένες πολιτικές,  βρίσκουν αναλώσιμα στελέχη για να διώξουν ώστε να πάρουν παράταση, να εφαρμόσουν τα άνομα σχέδιά τους και να ξεπουλήσουν τη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ