ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

δημοτικόΕνημερωτική εκδήλωση με θέμα τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στην πρόσκλησή τους αναφέρουν:

“Αγαπητοί γονείς,

Πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς και το τέλος του Δημοτικού, που κάποιοι την περίμεναν, άλλοι την προσδοκούσαν και άλλοι την φοβόντουσαν. Το πρώτο κεφάλαιο της εκπαιδευτικής ζωής των μαθητών της έκτης δημοτικού κλείνει.

Μετά όμως από ένα τέλος υπάρχει πάντα μια καινούργια αρχή.

Η ένταξη του παιδιού στο γυμνάσιο είναι το πρώτο βήμα για τη μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία, είναι ένα στάδιο μεταβατικό. Το παιδί βιώνει έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα. Άγχος, αγωνία, χαρά, περιέργεια, φόβο για το άγνωστο, δυσκολία.

Πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο, το παιδί θα βιώσει πληθώρα αποριών για το νέο άνοιγμα της ζωής του και προβληματισμούς. Η δύναμη της παρέας των συνομηλίκων, η τάση για μίμηση των άλλων από φόβο μην απορριφθεί από την παρέα θα είναι εκεί και θα τα συναντήσουν όλα τα παιδιά. Ωστόσο, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο τα παιδιά θα «κτίσουν» επίσης νέες αναμνήσεις και εμπειρίες, εξίσου πολύτιμες.

Όταν τα παιδιά είναι έτοιμα να φύγουν από το δημοτικό για το γυμνάσιο, θα πρέπει, πέρα από τις όποιες γνώσεις έχουν κατακτήσει, να είναι και συναισθηματικά και ψυχολογικά έτοιμα για τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν. Η ιδέα του γυμνασίου πρέπει να βιώνεται ως μια συνέχεια του δημοτικού με κάποιες ιδιαίτερες διαφορές.

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην ομαλότερη μετάβαση των μαθητών έχουμε προγραμματίσει δύο συναντήσεις με την κοινωνιολόγο κ. Διονυσία Τριπολίτου.

Η πρώτη αφορούσε τους μαθητές της ΣΤ και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Ιουνίου και η δεύτερη που αφορά τους γονείς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουνίου 7:30 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ