ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣΣυναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την ληστεία που έγινε λίγο μετά από τις δύο το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο, καθώς υπάρχουν υποψίες, από τον τρόπο δράσης των ληστών, ότι ίσως έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και τα χρήματα προορίζονται για το λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο”.

Εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο στη ληστεία να συμμετείχαν ο Νίκος Μαζιώτης ή ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν κλείσει η τράπεζα, μπήκαν μέσα τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλισμένοι με πιστόλια. Αμέσως πλησίασαν τους υπαλλήλους και με την απειλή των όπλων τους ζήτησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε χρονοκαθυστέρηση.

Περίμεναν λοιπόν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και αμέσως μετά άρπαξαν περισσότερα από 100.000 ευρώ και έφυγαν με ένα αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι ληστές αφού πυρπόλησαν το αυτοκίνητο έξω από το Συκούριο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, διέφυγαν με άλλο όχημα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το καμένο αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και είχαν τοποθετήσει πάνω πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι αξιωματικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και τις μαρτυρίες των υπαλλήλων, ενώ ερευνούν εξονυχιστικά τους χώρους της τράπεζας στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA, στοιχεία τα οποία ίσως ταυτοποιηθούν με άτομα που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο σημείο θα μεταβεί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, άλλωστε είναι περιοχή που έχει ξανααπασχολήσει για τρομοκρατία, αφού στις 24 Δεκεμβρίου του 1989, μέλη της “17 Νοέμβρη” αφαίρεσαν από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας μεγάλη ποσότητα από ρουκέτες των 2,36 και 3,4 ιντσών, σφαίρες, χειροβομβίδες και πυροκροτητές.

newsbomb.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ