ΠΟΛΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

παπαευθυμιουΜια από τις πλέον θυελλώδεις συνεδριάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ κατά τη διάρκεια της οποίας τα στελέχη του κόμματος θα συζητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στους δήμους και την περιφέρεια σε επίπεδο νομού.

Και θα είναι θυελλώδης η συνεδρίαση αφού υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα που προέκυψαν από τον πολυκερματισμό του χώρου στους περισσότερους δήμους και κυρίως από τα ατυχή αποτελέσματα στους 5 από τους 7 δήμους.

Στελέχη του κόμματος προσέρχονται στη σημερινή συνεδρίαση αποφασισμένα να επιρρίψουν ευθύνες τόσο στην ηγεσία της ΝΟΔΕ όσο και στα κεντρικά όργανα του κόμματος ενώ είναι αποφασισμένα να ζητήσουν ακόμη και να πέσουν κεφάλια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου και Φαρσάλων με τα στελέχη να χρεώνουν αδυναμία στο προεδρείο της ΝΟΔΕ να επέμβει και να δώσει λύση στην πολυδιάσπαση, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτή η αδυναμία προήλθε κυρίως από τη στάση του γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκου που ουσιαστικά άφησε ελεύθερους τους αντάρτες να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.

Για το δήμο Λάρισας κομματικά στελέχη σκέφτονται να ζητήσουν διαγραφές στελεχών που βρέθηκαν απέναντι στο ψηφοδέλτιο του κ. Τζανακούλη, αν και οι πιέσεις που ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα χαλαρές.

Και ενώ στη Λάρισα η γκρίνια θα ξεπεραστεί πιθανά με κάποιες συστάσεις προς όλες τις πλευρές με στόχο να εξασφαλιστεί μία κοινή πορεία από εδώ και στο εξής, στους δήμους Τυρνάβου και Φαρσάλων όμως οι πληγές που άνοιξαν οι εκλογές είναι βαθιές και πολύ δύσκολα θα κλείσουν.

Στελέχη του ψηφοδελτίου της κ. Ψύρρα καταλογίζουν ευθύνες στη ΝΟΔΕ για κωλυσιεργία στην αναγόρευση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ η γκρίνια αγγίζει ακόμη και τον πρόεδρο του κόμματος που δέχθηκε να φωτογραφηθεί με τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Αστ. Ροντούλη, δείχνοντας ουσιαστικά ότι ευλογεί μια πιθανή υποψηφιότητά του στο δήμο Τυρνάβου.

Μάλιστα οι πλέον θερμόαιμοι του ψηφοδελτίου της κ. Ψύρρα αναμένεται να ζητήσουν τη διαγραφή στελεχών της ΝΔ που μετείχαν ή στήριξαν το ψηφοδέλτιο του κ. Ροντούλη.

Και τα στελέχη της ΝΔ στα Φάρσαλα φαίνεται να χρεώνουν σε άλλα στελέχη της ήττα του κ. Καπετάνου και σίγουρα σήμερα θα απαιτήσουν διαγραφές.

Πάντως εκείνο που αναμένεται να συζητηθεί ιδιαίτερα είναι και το αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής στις περιφερειακές εκλογές σε επίπεδο νομού αφού ο κ. Αγοραστός για ελάχιστες ψήφους ξεπέρασε τον αντίπαλό του Ν. Τσιλιμίγκα. Η εκτίμηση είναι ότι τα διασπαστικά ψηφοδέλτια και η διχόνοια μεταξύ των στελεχών παραλίγο θα κόστιζε τη νίκη στον κ. Αγοραστό.

Περισσότερα όμως μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του οργάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ