ΈΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: “ΜΑΓΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ” – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

578 (Αντιγραφή)Από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιείται στην Αθήνα η Ομαδική Έκθεση Γελοιογραφίας “Μαγικό Χιούμορ”. Η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανό συγγραφέα, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και εντάσσεται στο XI Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ “Λογοτεχνία εν Αθήναις” (ΛΕΑ).

Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι γελοιογράφοι καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τη Λατινική Αμερική και την Ιβηρική Χερσόνησο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της Βενεζουέλας, η οποία θα εκπροσωπηθεί φέτος από γελοιογραφίες του διάσημου Βενεζουελάνου σκιτσογράφου Εντουάρντο Σαναμπρία.

Ο Εντουάρντο Σαναμπρία, πιο γνωστός ως «Edo» έχει τιμηθεί δύο φορές (2005 και 2008) με το Βραβείο «Pedro Leon Zapata», που απονέμεται από την εφημερίδα «El Nacional» στον καλύτερο σκιτσογράφο του Τύπου της Βενεζουέλας. Επίσης, το 2007 κέρδισε το Βραβείο «Χρυσή Πένα» ως ο καλύτερος σκιτσογράφος στο 1ο Σαλόνι Χιουμοριστικών Γραφικών Τεχνών του Ιβηροαμερικάνικου Φεστιβάλ Τεχνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 10 Ιουνίου στις 21.00 στο Polis Art Cafe, Αίθριο Στοάς Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε σε αυτήν την πολιτιστική γιορτή για να γνωρίσετε και να απολαύσετε την τέχνη και τον πολιτισμό της Βενεζουέλας.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ