ΑΓΡΟΤΕΣ: ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

ergatesΔεκάδες αγρότες της Αγιάς συμμετείχαν στην σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι  και Συνεταιρισμοί της Επαρχίας Αγιάς για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης.

Από την πλευρά της ΕΟΑΣΝΛ έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις σε σχέση με την εποχιακή εργασία των αλλοδαπών εργατών που σύμφωνα με τον νόμο 4521/14 και στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά οξύνεται καθώς για παράδειγμα για τον Νομό Λάρισας αντιστοιχούν όλες και όλες 26 θέσεις εργασίας για μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες.

Έγινε διεξοδική συζήτηση στην οποία εκφράστηκε η αγωνία των αγροτών για το μάζεμα της παραγωγής καθώς ο χρόνος πιέζει και είναι ορατό  το ενδεχόμενο να υπάρχει απώλεια παραγωγής και εισοδήματος.  Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι νομικές συνέπειες για τους παραγωγούς με υψηλά πρόστιμα ενώ δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την κατάσταση που επικρατεί.

Ομόθυμη απόφαση της σύσκεψης είναι να ζητηθεί από την Κυβέρνηση, με την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς, η άμεση νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης μέσω διακρατικής συμφωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ