ΔΙΝΟΥΝ 5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΠΟΙΝΓΚ

364Συγγενείς των επιβατών της πτήσης ΜΗ370 θέλουν να προσφέρουν αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων σε όποιον διαθέτει πληροφορίες για την εξαφάνιση του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

Οι οικογένειες των επιβατών ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση του ποσού αυτού μέσω του ιστοτόπου Indiegogo.

Το Μπόινγκ χάθηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Μετέφερε 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με  τις ενδείξεις, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, τρεις μήνες ερευνών δεν στάθηκαν αρκετοί για να εντοπιστεί έστω το παραμικρό συντρίμμι και πολλές οικογένειες πιστεύουν ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση τους κρύβουν την αλήθεια.

“Είμαστε σίγουροι ότι κάπου, κάποιος ξέρει κάτι και ελπίζουμε ότι η αμοιβή αυτή θα του δώσει το κίνητρο να αποκαλυφθεί», εξήγησε ο υπεύθυνος του προγράμματος «Αμοιβή ΜΗ370» Ίθαν Χαντ.

Μετά από πολλές εβδομάδες άκαρπων ερευνών, από αέρος και θαλάσσης στα νερά του Ινδικού Ωκεανού, οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση του Μπόινγκ προσπαθούν και πάλι να επαληθεύσουν την πιθανή πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο.

enet.gr