ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ AΣΤΕΓΟΥΣ ΣΕ ΣΙΚ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

6y7Από τη στιγμή που οι φωτογραφίες με τα μεταλλικά καρφιά που αποσκοπούν στο να εμποδίζουν τους άστεγους να κοιμούνται σε σημεία όπως αυτό της φωτογραφίας, σε ακριβές γειτονιές του, εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, άνθρωποι έχουν κατακλύσει με μηνύματα οργής όλα τα social media, σε όλο τον κόσμο για την αμφιλεγόμενη εφεύρεση.

Το φαινόμενο των αστέγων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο:  Έρευνα δείχνει ότι εκατομμύρια είναι τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης κατοικιών.

Οι φωτογραφίες με τα μεταλλικά καρφιά στην είσοδο πολυκατοικίας πολυτελών διαμερισμάτων, στο Southwark Bridge Road, στο κεντρικό Λονδίνο προκάλεσε εκστρατεία εναντίον της πράξης αυτής από τη σελίδα στο Twitter, Ethical Pioneer.

Ένας ανώνυμος κάτοικος του συγκροτήματος είπε στην Telegraph, ότι «ένας άστεγος άνδρας κοιμόταν εκεί πριν από περίπου έξι εβδομάδες. «Στη συνέχεια, πριν από περίπου δύο εβδομάδες ξαφνικά έβαλαν εκεί τα καρφιά. Υποθέτω ότι είναι για να αποτρέπουν τους άστεγους να κοιμούνται εκεί.”

Ωστόσο, άλλος κάτοικος, ο Nathan FitzPatrick, έγραψε στο Twitter ότι μόνο μια φορά οι ένοικοι του κτιρίου είδαν άστεγους να κοιμούνται σε εκείνο το σημείο, και επρόκειτο για μια γυναίκα και ένα παιδί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ