ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΥΥΔΡΙΟΥ

euudrio-tafoi4 (Αντιγραφή)Οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου – Λόφου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Παναγιώτη Ασημακόπουλο, Γιώργο Τασιόπουλο και Βάιο Νεβράντζα, επισκέφθηκαν τα αρχαία ταφικά μνημεία της πόλης των Φαρσάλων, ήτοι τον αρχαϊκό θολωτό τάφο της οδού Λαμίας και τη συστάδα των τάφων της Εποχής του Σιδήρου στην πλατεία της οδού Βουλγαροκτόνου.

Εκεί ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο – συνεργάτιδα του Δημάρχου, Βάσω Νούλα και ενημερώθηκαν για την αρχαία ταφική αρχιτεκτονική, τα έθιμα ταφής και λατρείας.

euudrio-tafoi1 (Αντιγραφή)Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο των Πηγών του Απιδανού ποταμού, όπου η αρχαιολόγος τους ανέλυσε τους λόγους οι οποίοι καθιστούν τη θέση των Φαρσάλων διαχρονικά, ιδανική για κατοίκηση, ενώ άκουσαν και τους μύθους εκείνους που συνδέονται με τις προσπάθειες της Θέτιδας να καταστήσει το γιο της Αχιλλέα αθάνατο.

Οι δάσκαλοι και η αρχαιολόγος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική περίοδο κατά την οποία θα συνεχιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας του Δήμου

eyidrio (Αντιγραφή)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ